Hoe ga je om met hsp?

Niet ieder mens is hetzelfde. Ieder mens is uniek. Ieder mens beleeft de wereld op zijn eigen manier. Sommige mensen lijken heel relaxt in het leven te staan en laten het leven als het ware over hen heen komen. Andere mensen plannen alles heel precies van tevoren en weten al waar ze over twee jaar in de kerstvakantie naartoe gaan op vakantie. Je hebt denkers en je hebt doeners. Er is ook een duidelijk verschil tussen mensen van andere culturen en je eigen cultuur waarin je bent grootgebracht. Wat voor mens je bent geworden hangt van de ‘nature’ (aangeboren) en ‘nurture’ aangeleerd af. De ‘nature’ is -uiterlijk daargelaten- vrij universeel. Zo kent iedereen op deze wereld de basis emoties en huilt iedere baby op deze wereld als het honger heeft. In de ‘nurture’, de opvoeding en de invloed van de omgeving, komen grote verschillen voor. Dat maakt dat er allerlei verschillen tussen mensen en hun gedrag zijn.

 

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de een amper op zijn omgeving reageert, terwijl de ander een bepaalde mate van hooggevoeligheid heeft. Hooggevoeligheid of ook wel hsp, wat staat voor High Senstitive Person, maakt dat je de omgeving registreert op een specifieke manier. Die specifieke manier maakt dat je subtiele signalen uit de omgeving goed op kunt vangen, je oog hebt voor details en je sterke emoties kunt ervaren. Dit zijn an sich goede dingen, maar het kan soms net een tikkeltje teveel worden. Dan wordt het de kunst om er goed mee om te gaan. Op de vraag: ‘hoe omgaan met hsp?’ kan het een simpel of ingewikkelder antwoord zijn. Iedereen gaat er anders mee om, maar het is in ieder geval goed om rust te zoeken en de mensen om je heen te vertellen dat je hooggevoelig bent en hierdoor wat geprikkeld kunt reageren. Ook kun je op zoek gaan naar een goede coach, die je met persoonlijk en passend op maat gemaakt advies verder kan helpen.

Deze advertorial is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
OFF

Categories: Spiritueel

Digikring


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930