Hoe gebruikt u de pedalen van uw piano?

 

Het sustain pedaal.

 

Als pianisten over het gebruik van het pedaal spreken, dan hebben ze het gewoonlijk over het sustain pedaal. Dit pedaal is het meest rechtse pedaal van de pedalen. Door het gebruik van het pedaal blijven de tonen doorklinken nadat u de toetsen heeft losgelaten. De beste manier om te leren hoe u het pedaal gebruikt is door het gewoon te proberen als u speelt. Ook al hebben sustain pedalen allemaal dezelfde functie kan elke piano weer zijn eigen pedaal persoonlijkheid hebben. Het werkt eigenlijk hetzelfde als de versnelling van uw auto, door te rijden en aan te voelen, leert u het beste het versnellingspedaal te gebruiken. Het meest belangrijke om het pedaal niet te veel te gebruiken. Dingen worden al snel eentonig. Luister goed naar de muziek als u speelt en probeer u te verplaatsen in iemand die naar uw pianospel luistert. De basisfunctie van het sustain pedal is om de melodie of het akkoord met de volgende te verbinden daar waar een rust zou moeten zijn zonder gebruik van het pedaal. Gebruik het pedaal om uw muziek meer legato te laten klinken, houdt een noot of een akkoord lang vast of geef uw muziek meer resonante kwaliteit.

Het una corda pedaal

 

Als een componist wilt dat u het zachte pedaal gebruikt, dan bedoelt hij dat u het meest linkse pedaal gebruikt. Dit pedaal wordt het una corda pedaal genoemd. U kunt het una corda pedaal gebruiken wanneer u maar wilt, natuurlijk om zachtjes te spelen of om een gedempte sfeer te creëren. Wilt u piano leren spelen, krijg dan de pedalen onder de knie

Het middelste pedaal

 

Afhankelijk van het soort muziek u speelt, heeft het middelste pedaal twee verschillende functies. Voor meer informatie kijkt u op onderstaande website.

 

Piano Leren Spelen

OFF

Categories: Muziek

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930