Hoe je het beste coniferen kunt snoeien

Om coniferen hun gewenste lengte te laten behouden en om ervoor te zorgen dat de coniferen optimaal groeien en bloeien is het noodzakelijk om coniferen op de juiste manier en op het juiste moment te snoeien.

Bij het snoeien van coniferen onderscheiden we twee categorieën coniferen. Er zijn naaldbomen en er zijn schubconiferen. Onder de naaldbomen vallen bijvoorbeeld de taxus coniferen, de sparren, de dennen en de ceders.

Wanneer coniferen het beste gesnoeid kunnen worden
Het beste kunnen coniferen twee keer per jaar gesnoeid worden. De beste tijd om coniferen te snoeien is rond mei of in het begin van juni. In ieder geval voor de officiële start van het zomerseizoen. Een tweede snoeibeurt vindt meestal plaats rond half of eind september.

Door de coniferenhaag ook rond september te snoeien zal de haag er in de winter ook mooi bij staan. Later dan september een coniferenhaag snoeien is zeer sterk af te raden. De kans dat er dan schade door bijvoorbeeld vorst aan de coniferen ontstaat is zeer groot.

Welke materialen het beste ingezet kunnen worden bij het snoeien van coniferen
Het snoeien van een coniferenhaag kan het beste gedaan worden met een heggenschaar. Zorg er wel voor dat de heggenschaar goed scherp is omdat de coniferenhaag anders beschadigd kan raken. Een andere methode is het gebruik maken van een elektrische heggenschaar. Ook daarbij geldt dat de heggenschaar goed scherp moet zijn.

In welke vorm moet een coniferenhaag gesnoeid worden?
Om een coniferenhaag optimaal te laten groeien is het van belang dat de gehele coniferenhaag zon opvangt. Het beste is dan ook om een coniferenhaag taps te snoeien. Dat betekent dat de onderkant van de coniferenhaag breder moet zijn dan bovenkant. Door coniferen op die manier te snoeien is de kans op bruine plekken ook zeer gering.

VergelijkHoveniers.nl is een gratis dienst voor het vergelijken van prijzen bij tuinklussen en tuinonderhoud.
coniferen snoeien, coniferen

Auteur: Martijn Smeets, IP adres: 82.95.185.202, Website: http://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-snoeien

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF
admin


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930