Hoe maak je een goede indruk op de vakbeurs

Een vakbeurs is een ideale plek om te netwerken en jouw producten (of diensten) aan een groot publiek te tonen. Een goede indruk is cruciaal en je krijgt maar één kans om deze te maken. Neem rustig de volgende tips door en bereid je passend voor om een goede indruk op de vakbeurs te maken.

Begin vooraf met plannen zodat je een goed idee van de totale kosten hebt. Houd er wel goed rekening mee dat er altijd onverwachte kosten zijn.

Pracht en praal

Mensen worden aangetrokken door kleuren. Investeer daarom in een gepersonaliseerde stand, banners en vlaggen zodat jouw stand er professioneel en aantrekkelijk uit ziet. Een groot TV scherm of een beamer met een presentatie van jouw bedrijf (of product) geeft veel aanzien. Pas alleen wel op dat het niet te schreeuwerig wordt, jouw producten of diensten moet niet verloren gaan in het geheel. Als het van toepassing is, maak jouw aangeboden product of dienst interactief. Mensen besteden meer aandacht op deze manier. Denk bijvoorbeeld aan touch screens.

Layout stand

Zorg ervoor dat jouw stand genoeg ruimte heeft. Vooral als je een demonstratie wilt geven is ruimte belangrijk. Laat klanten het gevoel hebben dat ze kunnen bewegen, denk daarom uit het oogpunt van de klant als je de stand inricht.

Experimenteer met de belichting zodat je producten meteen de aandacht opeisen. Vergeet nooit dat jouw stand de vaak de eerste ervaring is die klanten met jouw bedrijf hebben. Ruim de stand regelmatig op zodat er geen rommelige indruk ontstaat. Begin vroeg met het opzetten van de stand. Tijdens de vakbeurs kun je andere stands goed bestuderen om te kijken wat voor tactiek en methodes ze gebruiken om klanten aan te trekken. Imiteer goede ideeën en leer van dingen die niet werken. Vergeet niet om je visitekaartjes op een plek te leggen die makkelijk bereikbaar is.

Vriendelijkheid

Laat je beste verkopers het bedrijf representeren. Zij tonen het menselijke aspect van jouw bedrijf. De beste verkopers hoeven geen ultiem verkooppraatje te houden. Empathie, vriendelijkheid en oogcontact zijn net zo belangrijk. Als je (nog) geen personeel hebt, maar gebruik maakt van uitzendkrachten, laat ze een folder van jouw bedrijf zien en maak ze goed duidelijk wat je van ze verwacht. Een ongeïnteresseerde indruk, iemand die de hele tijd achter zijn laptop of smartphone zit, zijn allemaal gemiste kansen die je bedrijf meer kwaad dan goed doet. De stand dient om mensen aan te trekken, de persoon in de stand zorgt voor de positieve connectie tussen jouw bedrijf en klanten.

Publiek trekt publiek

Vraag aan collega's of eventueel vrienden of ze even de stand kunnen bezoeken. Hoe meer mensen er bij een stand staan, hoe meer de nieuwsgierigheid van andere klanten wordt gewekt. Een stand met geen toeschouwers wordt (al dan wel of niet terecht) snel afgedaan als oninteressant door potentiële klanten. Bestaande klanten kun je een uitnodiging sturen voor de vakbeurs. Zo sla je twee vliegen in een klap, goodwill voor de uitnodiging en meer publiek bij jouw stand.

Promotiemateriaal

Promotiematerialen zijn een perfecte manier om jouw bedrijf te promoten. Deel bedrukte pennen uit voor een leuke en effectieve geste. Pennen met opdruk en met logo kun je eenvoudig (en voordelig) bij Maximia bestellen. Jouw promotiemateriaal zal samen met klanten de ronde langs andere stands doen en zo belangstelling wekken bij andere bezoekers.

Conclusie

Een vakbeurs is een optimale gelegenheid om te netwerken, maak dat je prioriteit, niet het verkopen op zich. Voor veel mensen is de vakbeurs de eerste keer dat ze met jouw bedrijf kennis maken. Zorg er daarom voor dat je met een goed voorbedacht plan te werk gaat. Het is onmisbaar het belang van een eerste indruk niet te onderschatten. Ons brein maakt binnen splitseconden een oordeel.  Een visueel aantrekkelijke stand met vriendelijke verkopers draagt bij aan een professionele en positieve indruk die je als bedrijf wilt tonen. Op termijn zul je daar altijd profijt van hebben.

OFF

Categories: Reclame

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930