Hoe wordt golfkarton gemaakt?

Recyclen

Kartonnen dozen worden geproduceerd door een dozenproducent . De productie van kartonnen dozen begint met het recyclen van oud papier. Het karton in Nederland is namelijk vaak gemaakt van gerecycled papier en is daarom erg milieuvriendelijk. Oud papier wordt in water opgelost, er ontstaat een pulp (mengeling van water en houtvezels). Uit deze pulp worden vuilresten gehaald, dit wordt gedaan door middel van een zeef.

Bladvorming

Na het verwijderen van de vuil wordt de pulp zo egaal mogelijk op een zeef gelegd. Het water wordt er uit gehaald door de zeef. Er blijft een glad stuk papier over.

Persen

De papiervezels worden hierna geperst tussen twee delen. Er loopt op deze manier nog meer water uit de vezels waardoor ze nog droger worden. Er begint nu echt karton te ontstaan.

Drogen

Na het persen van de papiervezels wordt het karton gedroogd. Er wordt op deze manier nog meer water verdampt. Na het verdampen is er droog papier ontstaan. Het papier bestaat na het hele proces vaak nog maar uit zo’n 7% water.

Machine

Karton wordt dus geproduceerd door een kartonmachine en papier wordt geproduceerd door een papiermachine. Karton wordt langer gedroogd dan papier. Karton bestaat eigenlijk uit meerdere lagen gezeefd papier. Om ervoor te zorgen dat de kartonnendoos tegen vocht kan worden er vaak nog twee stukken papier aan de buitenkant van het karton geplaatst. Vaak kan een kartonnendoos hierna nog niet goed tegen water er wordt er nog een coating overheen gespoten.

Vouwlijnen

Na het maken van karton moet er nog een vouwdoos van gemaakt worden. Er worden vouwlijnen in het karton geproduceerd. Dit wordt tevens gedaan door een machine. Het karton kan nu gevouwen worden tot een doos. Er worden verschillende dozen van het karton gemaakt, namelijk: palletdozen, containerdozen, bedrukte dozen, autolockdozen, verhuisdozen, kokers en ga zo maar door. 

OFF

Categories: Business

Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031