Hoe zeg ik mijn autoverzekering op?

Wanneer je je wagen niet langer gebruikt of wenst over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij ben je als verzekerde zelf verantwoordelijk voor het opzeggen van je huidige autoverzekering. Hieraan zijn een aantal voorwaarden en gevolgen gekoppeld die we hierna even voor je overlopen.

Contractduur

In eerste instantie is de contractduur van je verzekering belangrijk voor je opzeg. In de meeste gevallen worden autoverzekeringen afgesloten voor de termijn van 1 jaar. Dit wil zeggen dat opzeg in het eerste jaar in principe niet mogelijk is voor een overstap maar wel wanneer je je wagen verkoopt. Heb je een contract van een jaar dan kan je na het eerste jaar meestal dagelijks opzeggen mits je een opzegtermijn van 1 maand in achting neemt. Uitzondering hierop zijn mogelijk maar dan zijn die in je contract opgenomen.

Je autoverzekering opzeggen?

Het opzeggen doe je bij voorkeur schriftelijk en aangetekend. Op die manier heb je zelf in bewijs in handen van je opzeg. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om te zorgen dat je autoverzekering is opgezegd. Het is niet zo dat de nieuwe verzekeraar dit voor jou doet.

Voordelen

Doordat een autoverzekering dagelijks opzegbaar is kan je door een tijdige opzeg heel wat geld besparen. Het hoeft niet gezegd te worden dat dubbel betalen of betalen voor een wagen die je niet meer hebt je een hele hoop geld kan kosten, wat makkelijk te vermijden is. Wees er dus tijdig bij als je van plan bent over te stappen van autoverzekering of als je je wagen wil verkopen.

Autoverzekering.nl vergelijkt de autoverzekeringsmarkt. Via Autoverzekering.nl kun je eenvoudig online alle autoverzekeringen vergelijken en overstappen. Het vergelijken is geheel onafhankelijk en vrijblijvend. Kijk eens op de website en bespaar tot zeker 250 euro per jaar. Binnen 5 minuten is het al geregeld.
Autoverzekering

Auteur: Simon, IP adres: 95.97.254.58, Website: https://www.autoverzekering.nl/

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF

Categories: Financieel Tags:

admin


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930