Hoeveel werken wij?

Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking werkt. Hoewel flexibel werken en parttime werken populairder wordt, hebben veel mensen ook gewoon een fulltime baan. De Nederlander werkt trouwens niet zo ontzettend veel. Vergeleken met omliggende landen maken wij de minste arbeidsuren. Toegegeven, in Zuid-Europa maken ze het nog wat bonter. Daar ligt ook de werkloosheid beduidend hoger dan hier. Het aantal mensen dat een baan heeft zit wel in de top van Europa. Alleen in Zweden, Duitsland en Estland hebben er relatief meer mensen een baan. Nederlanders werken graag in deeltijd en komen daarmee uit op een gemiddelde werkweek van zo’n 20 uur. Duidelijk lager dan in Duitsland, waar de gemiddelde werkweek zo’n 24 uur beslaat. Maar er is goed nieuws. Uit onderzoek blijkt dat we in deze 20 uur wel goed presteren.

 

Waarom werken we? Ja, natuurlijk, op plek 1. We werken voor geld. Er moet brood op de plank komen. Er moet een huis om die plank heen staan en een auto voor het huis met die plank. Toch doen we het gelukkig niet alleen voor geld. Zonder geld geen werk, maar vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk, er zit iets van vrije wil in. Het suggereert dat je als je niet betaald krijgt het werk uit vrije wil doet en anders niet. Er zit wel iets in.. We werken ook voornamelijk om het werken. Omdat het normaal is in de samenleving en om daarmee invulling te geven aan ons bestaan. Is het werk af, dan begin je aan iets nieuws. Het werk geeft je de identiteit. Als er gevraagd wordt naar wie je bent, antwoorden we vaak met het beroep dat we uitoefenen. Met iets dat we doen en dus niet per se wie we zijn, maar het is daarmee dan toch een stukje van ons zijn geworden (volg je het nog?). Goed geld dus. Bereken salaris hier en ren naar je baas voor een online urenregistratie. Zo weet je dat je genoeg betaald krijgt.

Deze advertorial is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
OFF

Categories: Business

Digikring


mei 2022
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031