Horecaondernemers opgelet: hier moet je op letten bij het doen van online boodschappen!

Als horecaondernemer is het natuurlijk belangrijk dat er altijd voldoende producten aanwezig zijn om de klanten te kunnen helpen. Je wil natuurlijk wel alle prachtige gerechten op jouw menukaart ook daadwerkelijk bereiden. Daar moeten wel de nodige inkopen voor gedaan worden. Maar waar let je op bij het doen van online boodschappen? Hoe zorg je ervoor dat je alle producten tegen een zo laag mogelijke prijs kunt inkopen? In dit artikel geven we enkele handige tips!

De juiste groothandel of supermarkt kiezen

Een online supermarkt kiezen is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Je doet de boodschappen voor jouw horecaonderneming nou eenmaal niet op dezelfde plek als waar je je eigen boodschappen doet. Daarom is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden online te bestuderen. Er zijn veel speciale supermarkten ontstaan die enkel leveren aan bedrijven. Hier vind je dan ook grootverpakkingen die je in een traditionele supermarkt niet zo snel zal vinden. De keuze is enorm, dus laat je niet verleiden om voor de eerste de beste supermarkt die je tegenkomt te kiezen.

Je kunt er ook voor kiezen om reviews van andere horecaondernemers te lezen of aan andere horecaondernemers binnen jouw omgeving hulp te vragen. Zij weten waarschijnlijk precies voor welke groothandel of supermarkt je het beste kunt kiezen.

Let op de online aanbiedingen

Natuurlijk wil je niet teveel uitgeven aan je boodschappen. Gelukkig bieden deze supermarkten ook regelmatig mooie aanbiedingen aan. Denk bijvoorbeeld aan een grootverpakking vlees tegen een scherpe prijs. Zo kan jij de vriezer in het restaurant alvast volgooien en bespaar je op de lange termijn veel geld. Het loont dan ook zeker om de online aanbiedingen scherp in de gaten te houden. Aan de hand van deze prijsverlagingen kun je eventueel je menukaart (indien je deze wekelijks samenstelt) aanpassen en overwegen om nieuwe producten te kopen. Dit prikkelt tevens je creativiteit. Want hoe kan je tegen een lage prijs de beste producten bestellen én goede gerechten samenstellen? Slim winkelen bespaart niet alleen veel geld, maar geeft jouw creatieve denkvermogen ook nog eens een flinke boost. “Wat eten we vandaag in het restaurant?” Ideeën in overvloed!

Maak een balans op van de voorraad

Het is als ondernemer ontzettend belangrijk om continu op de hoogte te zijn van de voorraad binnen het restaurant. Zorg er daarom voor dat je iedere dag zelf even in de koeling en de vriezer kijkt. Wat is er nog in overvloed aanwezig? Wat ontbreekt er? Moeten er nog dingen gehaald worden? Verwacht je nog de nodige drukte het komende weekend en moet er hiervoor extra inkopen gedaan worden? Door een duidelijke balans van de voorraad op te maken, bespaar je jezelf een hoop tijd en uiteindelijk geld. Je wil natuurlijk niet bakken vol eten bestellen en er vervolgens achterkomen dat het enkel over datum zal gaan, omdat er al te veel aanwezig was. Koop slim in en bespaar zo een hoop onnodige kosten.

Maak gebruik van seizoensproducten

Iedere horecaondernemer weet dat het belangrijk is om vernieuwend te blijven. Wanneer je jarenlang hetzelfde menu hanteert, zal dit uiteindelijk geen nieuwe klanten meer opleveren. En ook de vaste klanten raken een keer uitgekeken op dit eens zo succesvolle menu. Daarom is het belangrijk om regelmatig wat vernieuwends op de kaart te brengen. Werk bijvoorbeeld met seizoensgerechten. Food delivery Amsterdam at Butlon wordt voor de klant veel interessanter wanneer ze telkens een nieuw aanbod online zien staan. Buig je daarom over een aantal nieuwe gerechten die in het teken staan van het nieuwe seizoen en lok zo klanten.

Bovendien kun je deze producten in het juiste seizoen ook vaak relatief voordelig kopen. Hierdoor lok je niet alleen klanten, maar bespaar je ook nog eens geld. Wanneer men kiest voor eten bestellen Enschede, kunnen ze dan ook rekenen op vernieuwing én de scherpste prijzen. En dat alles door slim te kopen!

OFF

Categories: Links

Digikring


Juli 2022
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031