Houten terras aanleggen: Zelf doen of niet?

Bij het aanleggen van een houten terras wordt er vaak de overweging gemaakt tussen zelf doen en het laten doen. Wij geven in dit artikel ons advies bij het aanleggen van een houten terras. Antwoord op de vraag: Houten terras aanleggen: Zelf doen of niet? Lees dit artikel verder en je zal te weten komen wat het beste is in jouw situatie.

Wat komt er allemaal kijken bij het aanleggen van een houten terras?

Een terras aanleggen is moeilijker dan dat je wellicht dacht, er komt erg veel bij kijken. Denk aan benodigde materialen, benodigde gereedschappen en een plan van aanpak. Doe-het-zelven klinkt vaak goedkoper dan het uitbesteden van dit soort werkzaamheden. Echter is dit vaak niet het geval. Een van de grootste kostenposten voor een houten terras is het materiaal. Op het moment dat je dit koopt bij een bouwmarkt betaal je de hoofdprijs. Terwijl een hovenier het materiaal in bulk inkoopt en daardoor veel goedkoper uit is.  Ook beschikt diegene waarbij je het kan uitbesteden over de alle (juiste) gereedschappen, zo hoef je ook geen gereedschappen meer aan te schaffen. Daarnaast moet je je voorstellen dat je zelf dagen bezig bent met het aanleggen van een terras, waar een ervaren vakman dit binnen een dag kan afronden. En dan over de kwaliteit nog maar te zwijgen.

Zelf een houten terras aanleggen lijkt misschien gemakkelijk en goedkoop. Echter adviseren wij om een ervaren en vakkundige vakman in te huren, zo weet je zeker dat het allemaal goed gebeurd. Ook vallen de kosten hiervan reuze mee.

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031