Hypotheek met leningen, zeker mogelijk

Hypotheek met leningen, zeker mogelijk

Een huis kopen met een lopende lening? Dan kunt je minder hypotheek krijgen als wanneer je geen lening hebt. De leencapaciteit hangt af van het type lening die je hebt. Denk bijvoorbeeld aan een doorlopend krediet (DK), credit card, de mogelijkheid tot rood staan, een persoonlijke lening (PL), een studieschuld bij DUO of een restschuldfinanciering na verkoop van een huis. Het is erg van belang dat je voordat je gaat bieden op een huis je bekend bent met de mogelijkheden en juist goed weet wat onmogelijk is, i.c.m. de lening. Je kunt samen met een adviseur kijken hoe je dit het beste aanpakt, hoogstwaarschijnlijk kan de hypotheek wel maar is het eerst nodig om je lening aan te passen. Het is dus gewoon mogelijk om een hypotheek met krediet te krijgen of een hypotheek, met een andere lening.

Wat je moet weten voor je een hypotheek afsluit

Bedenk wel goed voordat je op zoek gaat naar een huis, dat je een geschikte hypotheek berekent. Zo moet je antwoord kunnen geven op vragen als ‘Hoeveel kan ik lenen?’ en ‘Wat worden mijn maandlasten?’ Eerst moet je kunnen bepalen of je in aanmerking kunt komen voor het krijgen van een hypotheek en welk bedrag je dan maximaal kunt lenen. Dit kun je gemakkelijk berekenen door diverse tools op internet, hierbij wordt gekeken naar je bruto inkomen, uitgaven en eventueel het spaargeld. Ook zijn er eenvoudige tools op het internet te vinden om je maandlasten te berekenen, dit wordt berekend op basis van de gewenste hypotheekvorm, de hoogte van je gewenste hypotheek, je inkomen en de door jouw gekozen rentevaste periode. Deze gegevens zijn voor iedereen anders want de een is nieuw op de huizenmarkt, de ander is een doorstromer en weer een ander wil de hypotheek ergens anders afsluiten.

Hypotheek aanvragen met studieschuld

Bij het berekenen van de maximale hypotheek wordt er gekeken naar o.a. de inkomsten en uitgaven, ook hebben alle schulden hierbij een rol. Aangezien de aflossing van schulden vaak een maandelijkse verplichting is, studieschuld vergt hierbij wat extra uitleg. Alle schulden zijn geregistreerd in het BKR (Bureau Kredietregistratie), behalve de studieschuld. Hierdoor is de controle voor de bank maar beperkt, maar dit betekent niet dat er geen rekening wordt gehouden met de studieschuld. De hypotheekinstelling houdt op een fictieve manier rekening met de lasten die bij de studieschuld horen, het hebben van een studieschuld maakt het kopen en financieren van een huis zeker lastiger. Toch is het zeker aan te raden om de studieschuld niet te verzwijgen, de hypotheek kan je alleen maar beter helpen als ze alle schulden weten. Het is dan ook raadzaam om eerst de studieschuld af te lossen voordat je een hypotheek aanvraagt. 

OFF

Categories: Financieel

Digikring


januari 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031