Inbraak tijdens vakanties

Voorkom inbraak tijdens je vakantie met een aantal eenvoudige maatregelen.Ieder jaar is het weer raak, wanneer mensen massaal op vakantie gaan slaan inbrekers hun slag. Echter, met een aantal eenvoudige maatregelen kun je de kans op inbraak al aanzienlijk verkleinen. Lees snel verder, want we geven je een aantal zeer waardevolle tips. Zo ga jij straks heerlijk onbezorgd op vakantie en kun je volop genieten van je vrije tijd!

Sociale media

Het is echt onbegrijpelijk, maar mensen posten letterlijk het aftellen tot hun vakantie op sociale media. Inbrekers weten exact op welke dag je weg bent en wanneer je terug bent. Om vervolgens het nog gemakkelijker te maken, plaatsen mensen ook tijdens hun vakantie diverse foto’s van leuke dingen die ze tijdens hun vakantie aan het doen zijn. Ons advies: gebruik geen sociale media als je op vakantie bent en post er verder ook niet over. Natuurlijk kun je wel je vakantie herinneringen delen als je terug bent van vakantie.

Wek de indruk dat je thuis bent

Op allerlei manieren kun je ervoor zorgen dat het minder opvalt dat je op vakantie bent. Denk bijvoorbeeld aan tijdschakelaars waarop je de verlichting in je woning aansluit. Op die manier zal ‘s avonds het licht in je huis automatisch aan en uitgaan, waardoor het net lijkt alsof er iemand aanwezig is. Ook is het een goed idee om bijvoorbeeld een betrouwbaar persoon te vragen om regelmatig de brievenbus te legen en eventuele post van de deurmat te verwijderen. Op die manier voorkom je grote stapels post op de deurmat en overvolle brievenbussen, wat duidelijke tekenen zijn dat je op vakantie bent.

Sluit de gordijnen om het zicht voor inbrekers te ontnemen.Doe de gordijnen dicht

Wanneer je de gordijnen dicht doet, ontneem je het zicht voor inbrekers en kunnen ze dus ook niet zien of er eventueel waardevolle spullen zoals een mooie tv in je huis staan. Ook is het zo dat ,wanneer je de verlichting aanzet, dat van buiten af enigszins zichtbaar is waardoor het voor potentiële inbrekers al snel onduidelijk wordt of er nu wel of niet iemand thuis is en of er überhaupt iets in je woning te halen valt. Een zeer eenvoudige tip met een zeer groot effect!

Tot zover onze tips. We willen je er tenslotte op wijzen dat het altijd een goed idee is om maatregelen te nemen om inbraak te voorkomen. Want ook buiten de vakanties om vinden er natuurlijk inbraken plaats. Wanneer er eenmaal is ingebroken in je woning, heb je hier vaak lange tijd een naar gevoel over en daarom is het zeker de moeite waard om de veiligheid van je woning te verbeteren en zo de kans op inbraken te verkleinen.

OFF

Categories: Vakantie

Sjoerd


september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930