Je vloer laten isoleren

Veel mensen hebben last van koude voeten, door middel van een vloerisolatie kun je dit voorkomen. Daarnaast zorgt een geïsoleerde vloer ervoor dat de temperatuur in de kamer minder snel daalt, dit komt mede doordat warme lucht stijgt waardoor de koude lucht op de vloer blijft liggen en vervolgens verwarmt wordt door de warme vloer. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een vloerverwarming, zo kun je de ruimte ook nog eens opwarmen en voelt het nog lekkerder aan bij je voeten. Er zijn verschillende bedrijven die je vloer kunnen isoleren en ook gelijk een vloerverwarming kunnen installeren. Veel mensen denken dat een vloerverwarming veel energie gebruikt, maar als je de goede uitkiest dan valt dit heel erg mee.

De voordelen van een vloerisolatie

Een vloerisolatie brengt een aantal verschillende voordelen met zich mee, zo zorgt het ervoor dat de ketel minder hoeft te stoken om het huis warm te krijgen waardoor de energiekosten verminderen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je geen last meer hebt van optrekkende vocht uit de kruipruimte. Ook zorgt een goede vloerisolatie voor een warmere vloer waardoor koude voeten verleden tijd is, dit kan er tot lijden dat u ’s ochtends makkelijker uw bed uit kan komen en dat je met meer genot je huis rond kan lopen zonder schoenen, pantoffels of sokken aan te hebben.

Een extra isolatie?

Je kan je huis nog meer laten isoleren door middel van spouwmuurisolatie, het voordeel hiervan is dat de energiekosten nog meer zal dalen e ontvang je ongeveer 20% op je kosten terug via de subsidieregeling van de Rijksdienst. Een Spouwmuurisolatie ziet er als volgt uit. Een spouwmuur is een muur dat bestaat uit twee delen, een binnen- en buitenmuur. Tussen deze twee muren zitten een open ruimte wat de spouw genoemd wordt, de spouw zorgt voor isolatie tussen de muren en voorkomt vochtdoorslag. Ook kan er in de spouw isolatiemateriaal worden gebruikt voor extra warmte-isolatie.

OFF

Categories: Links

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930