Kantoormeubilair kopen? Bekijk eerst onze tips!


Tips voor uw Kantoormeubilair


Goed kantoormeubilair is essentieel als u langdurig kantoorwerk wilt doen. Op kantoor zit je veel en langdurig, waarom het zeer belangrijk is om na te denken over welke meubels u wilt aanschaffen. Bij Albeka hebben we dagelijks te maken met klanten die deze vragen stellen in de showroom en op onze website. Om een handleiding te bieden hebben we 4 tips uitgewerkt die belangrijk zijn en waar u op moet letten bij de aanschaf van kantoormeubilair.

Zitten of zitten en staan achter uw bureau

Allereerst is het belangrijk om af te vragen hoeveel u aan een bureau zit. Zit u slecht een aantal uur per dag aan uw bureau, of betreft dit een gehele werkdag. Bij langdurig zitten adviseren wij om te zoeken naar een zit-sta bureau. Een zit-sta bureau kan ingesteld worden tot minimaal 115cm hoog, waardoor er staand aan gewerkt kan worden. Het is goed om in tijdens een uur zittend werken, een kwartier te gaan staan. Dit houd de spieren soepel, maar doordat de doorbloeding in het lichaam hierdoor zal verbeteren zal er uiteindelijk ook meer energie ontstaan. Als u veel werkt in teams, of in een flexwerkplek, is het handig om in ieder geval een bureau te zoeken die flexibel instelbaar is, zodat iedereen het bureau op de juiste zithoogte kan instellen. Deze bureaus kunnen vaak niet zo hoog als een zit-sta bureau, maar is wel essentieel om voor ieder personeelslid de exacte zithoogte in te stellen. Gebruikt u uw bureau zo af en toe, of gewoon voor thuis, dan volstaat een traditioneel bureau prima. Zorg wel dat u een bureau koopt die op de goede hoogte ingesteld staat. Denk ook goed na over het model van het bureau. Zo zijn er recht bureaus, maar ook hoek- of Wing bureaus. Heeft u veel ruimte nodig om te werken, dan is een hoek of Wing bureau wel erg handig, maar bij kleinere ruimte is het verstandig te kiezen voor een recht bureau. Het is belangrijk om voldoende loop en zitruimte over te houden achter en aan het bureau.

Bureaustoel goed en ergonomisch instellen

Het tweede onderdeel van een goede werkplek is een bureaustoel. Bureaustoelen zijn er zoveel dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Een aantal voorwaarden waar een goede bureaustoel aan moet voldoen zijn:

Ø  De stoel moet in hoogte verstelbaar zijn

Ø  De rugleuning moet goed afgesteld kunnen worden

Ø  Een kantelbare rugleuning hebben

Ø  Het liefst met een instelbare zitdiepte

Ø  En het handig zou zijn als de armlegger aangepast kunnen worden aan de zithouding

Met bovengenoemde voorwaarden zal je een bureaustoel aanschaffen die op uw lichaam ingesteld kan worden, waardoor het zitplezier en comfort zeker zullen verbeteren en u sneller een natuurlijkere zithouding in zal nemen. Naast een bureaustoel zijn er tegenwoordig ook diverse dynamische oplossingen, zoals een bureaufiets, waarmee je aan een zit-sta bureau actief kunt werken. Of bijvoorbeeld een Swopper die een goede zitbalans geeft en de rugwervels traint en hierdoor een juiste lichamelijke balans vindt, of bijvoorbeeld een innovatieve stakruk.

Akoestische oplossingen

Nu we de 2 essentiële dingen hebben benoemd is het ook goed om na te denken over de akoestiek. Werk u met meerdere personen dan zou u kunnen denken aan scheidingswanden of wat vrijstaande wanden. De wanden dempen het geluid waardoor er meer rust ontstaat en het stressniveau omlaag zal gaan. Alleen de wanden zullen het akoestische vraagstuk niet gaan verhelpen. Voor goede akoestiek is er ook tapijt en raambekleding nodig die de kaatsende geluiden absorberen. Daarom is het handig om bij het akoestische deel alles te inventariseren van wand tot plafond, muur en vloer.

Archiveren van uw documenten

Hoewel digitalisering langzaam meer en meer de overhand neemt, wordt er nog volop papier gebruikt. Gebruikt u veel papierwerk, of werk u veel met tekeningen? Dan is een goede archiefkast onmisbaar in uw kantoor. Er zijn diverse soorten archiefkasten. Bijvoorbeeld een ladeblok, een draaideurkast, een hangmapkast of een tekeningladekast. Deze kasten hebben ieder hun handigheden en uiteraard een prijskaartje. Is uw documentatie niet heel veel, dan kunt u makkelijk een ladeblok nemen. Deze is netjes onder het bureau weg te werken en u kunt snel bij uw papieren. Heeft u veel meer papierwerk, zoals het gemiddelde boekhoud of accountantsbureaus dan zijn roldeurkasten of draaideurkasten ideaal. Als u werk met papieren die vertrouwelijk zijn is een brand en braakkast of kluis zeer handig. Inventariseer altijd waar u het voor gaat gebruiken en de hoeveelheid documentatie die u heeft en maak daarna een zorgvuldige afweging. 

OFF

Categories: Business

Digikring


oktober 2018
M D W D V Z Z
« sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031