Kinematics gebruiken in SOLIDWORKS Composer

Wat is een beter product? Stel deze vraag aan een manager en een engineer en u zult waarschijnlijk twee totaal verschillende antwoorden krijgen. Toch zijn er 6 keyfactoren voor het ontwikkelen van een beter product. In dit blog gaan wij hier dieper op in en lichten toe hoe SOLIDWORKS u hierin kan ondersteunen.

1 – Verlaag uw productiekosten

Om concurrerend te zijn en te blijven is het van belang om uw producten op een zo kosteneffectieve manier te ontwikkelen. Veel bedrijven kiezen ervoor om het gehele proces te versimpelen, overhead kosten te drukken of goedkopere grondstoffen te gebruiken. Echter kan dit ten koste van, onder andere, de kwaliteit gaan. Door gebruik te maken van SOLIDWORKS bespaart u kosten in het ontwerpproces door minder prototypes te ontwikkelen, uw foutmarge in het productieproces verkleinen en producten ontwikkelen met een kortere doorlooptijd.

2 – Verkort uw time-to-market 

Het verkorten van Time-to-Market voor producten is van groot belang. Het levert u marktaandeel op, meer omzet en uiteindelijk meer winst. SOLIDWORKS 3D CAD stelt uw designers in staat om conceptuele vormen eenvoudig op te zetten en snel wijzigingen door te voeren. Na goedkeur van het concept kunnen de engineers ditzelfde concept gebruiken voor het productie klaar maken, inclusief alle benodigde details in 3D en op productietekeningen. Door van concept tot productie gebruik te maken van hetzelfde 3D model voorkomt u dubbel werk, fouten en bespaart u veel tijd.

 3 – Verbeter uw kwaliteit

Kwaliteit verbeteren en tegelijkertijd kosten besparen gaan vaak moeilijk samen. Echter om op lange termijn succesvol te zijn en blijven heeft u hoogwaardige producten nodig. Uw engineers zijn er dan ook enorm bij gebaat om toegang te hebben tot software die accurate antwoorden kan geven op complexe vragen zoals: hoe betrouwbaar is dit product gedurende een lange periode? Hoe zal deze machine reageren op continue belasting? Welke onderdelen zijn kwetsbaar voor breuk of slijtage?

Met SOLIDWORKS kunt u de effecten van beweging op uw product analyseren, bepalen hoe uw machine reageert onder verschillende condities, onderzoeken of een lichter materiaal de duurzaamheid van een product zal beïnvloeden en bepalen of onderdelen elkaar raken als ze bewegen.

4 – Vermijd assemblagefouten

Subsamenstellingen die niet perfect passen kunnen een grote invloed hebben op een productieproces. Met SOLIDWORKS kunt u componenten toevoegen aan uw 3D-model en controleren of deze passen, of er conflicten ontstaan met andere onderdelen en bepalen of u materiaal efficiënter kunt gebruiken. Daarnaast kunt u productdocumentatie verbeteren door het complete productontwerp te visualiseren en daarmee een consistente assemblage waarborgen.

5 – Ontwikkel producten die er esthetisch beter uitzien

Of u nu een pen of een industriële machine ontwerpt, hoe uw product eruit ziet blijft altijd van belang. Producten die gebruik maken van organische vormen, complexe geometrie en strakke afwerking worden vaak als hoogwaardige producten gezien.

Met SOLIDWORKS kunt u realistische afbeeldingen maken en uw model real-time bekijken. Door met een 3D programma te werken dat uw producten levensecht in beeld brengt heeft u de mogelijkheid om uw ontwerpen te beoordelen en veranderingen door te voeren die anders misschien niet bij u opgekomen waren.

6 – Verhoog uw efficiëntie en ontwikkel milieuvriendelijker

Steeds meer worden we er bewust van gemaakt dat onze aankopen schadelijke gevolgen kunnen hebben voor het milieu. Een groen bedrijf voeren is daarom van groot belang. Zeker aangezien er steeds meer vraag is naar bedrijven die deelnemen aan "groene" initiatieven zoals energiebesparing, het verminderen van afval, en het elimineren van het gebruik van verdachte materialen. Voor veel mensen zijn betere producten het gevolg van een efficiëntere productie op een ecologisch verantwoorde manier. Met SOLIDWORKS is het gemakkelijk om het aantal prototypes te verminderen en gebruik te maken van meer energievriendelijke processen.

Conclusie:

Hoewel de definitie van een beter product kan verschillen is het eenvoudig om op bovenstaande 6 keyfactoren te verbeteren wanneer u gebruik maakt van SOLIDWORKS. 

OFF

Categories: Links

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930