Koffiebonen uitkiezen

Het uitzoeken van koffie kan een tijdje duren, het koffieschap in de supermarkt rijst de pan uit. Tegenwoordig heb je wel 5 tot 6 meter aan koffiebonen, filterkoffie, koffiecups en koffiepoeder. Als je een echte goede keuze wilt maken zal je toch wat meer over koffie moeten weten dan de sterkte van de koffie. Merken kunnen in smaken al snel verschillen, nespresso en lavazza cups kunnen beweren een bepaalde sterkte te hebben en toch een totaal verschillende smaak hebben. Dit heeft allemaal te maken met de verschillende omstandigheden waarin de koffie verbouwd is. Elke koffie oogst verschilt van elkaar door de complexe aspecten waar koffie in verbouwd wordt. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van koffiebonen.

De methode van koffiezetten
Er zijn natuurlijk verschillende methodes van koffie zetten. Gebruik je pads, gebruik je een filterapparaat of gebruik je koffiecups. Dit allemaal heeft invloed op de smaak van de koffie. Voor filterkoffie is het verstandig om licht of medium gebrande koffie te gebruiken. Door het langzame proces van filterkoffie zal deze al snel wat bitterder smaken, gebruik je dus donker gebrande bonen dan zal je al snel onwijs bittere koffie krijgen.

De kwaliteit van koffiebonen
De prijs van koffiebonen kan nogal uiteen lopen. Zo heb je bij de ene winkel een merk dat voor een kilo slechts een tientje vraagt, in een andere winkel kan je voor een A-merk al snel €40 neerleggen voor een kilo koffie. Maakt het je niet zo veel uit hoe je koffie smaakt dan maakt het niet uit of je de zak van €10 of €40 koopt. Ben jij een echte koffieliefhebber dan zal je al snel het verschil tussen deze twee soorten proeven. De duurdere koffie zal daarom beter verbouwd zijn onder betere omstandigheden waardoor de prijs omhoog zal schieten. Je kan dit echter wel goed proeven en het zal de prijs dan ook zeker waard zijn.

OFF

Categories: Business

Digikring


januari 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031