Krachtige bandschuurmachines

BandschuurmachinesEr zijn een heleboel verschillende soorten schuurmachines, maar als je op zoek bent naar power dan kom je al snel terecht bij de bandschuurmachines. Deze machines hebben naast een groot schuuroppervlak ook nog eens een hoge schuurcapaciteit. Helaas staat daar vaak wel een prijs tegenover die ten opzichte van andere schuurmachines vaak iets hoger ligt. Toch maakt dit de voordelen niet minder mooi. In dit artikel leggen we nog even goed uit wat een bandschuurmachine precies is en waarvoor je deze kunt gebruiken.

Wat is een bandschuurmachine?

Een bandschuurmachine is zoals de naam al aangeeft een schuurmachine die met een schuurband werkt. De werking is eenvoudig, want een bandschuurmachine bestaat uit twee rollen met daaromheen een schuurband. Na het indrukken van de startknop drijft de motor één van de twee rollers aan, waardoor de schuurband met een hoge snelheid gaat ronddraaien. Soms is het zelfs mogelijk om het toerental in te stellen. Dit wil zeggen dat de snelheid waarmee de schuurband ronddraait kan worden bepaald. Ideaal voor wanneer je een zachte- of harde aanpak voor het materiaal zelf wilt bepalen.

Wat kun je met een bandschuurmachine?

Een bandschuurmachine is bedoeld voor het zwaardere werk. Hierbij kun je denken aan het schuren van balken, planken of platen. Eigenlijk alle voorwerpen met een groot oppervlak om te schuren. Naast de voordelen van een schuurband zijn er ook een aantal nadelen. Het schuren van hoeken en moeilijk bereikbare plekken is onmogelijk met een bandschuurmachine. Hiervoor zal je een delta of vlakschuurmachine moeten kopen. Helaas worden schuurbanden door hun grote vermogen niet geleverd in accu variant. De capaciteit van accu’s wordt de laatste jaren wel steeds hoger. Dus wie weet dat in de toekomst ook een bandschuurmachine in accu variant verkrijgbaar zal zijn. Tot die tijd zullen we het moeten doen met een snoer van 2 a 3 meter.

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031