Kunst in je woonkamer

Wat is kunst?

Tegenwoordig leeft niemand meer zonder kunst, het hoort er nu eenmaal bij. Je ziet kunst dan ook echt bijna overal. De kostbare en beroemde kunstwerken kun je vaak zien in een van de musea over de hele wereld. Kunst moet voor iedereen te zien zijn en daarom is het fijn als je naar een museum kunt gaan. Bij kunst kunt je denken aan schilderijen, gebouwen, monumenten en nog veel meer. Ook fotografie en dans is een vorm van kunst. Schilders worden ook wel kunstenaars genoemd, omdat ze kunst maken. Beroemde Nederlandse schilders waren Vincent van Gogh en Jan Steen. In Nederland zijn er een paar musea waar je hun kunstwerken kunt bewonderen, maar niet alleen in een museum is kunst te zien. Ook zijn er regelmatig veilingen, waarbij de hoogste bieder het kunstwerk krijgt.

Schilderij als kunst

Een kunstschilder maakt dus schilderijen, maar dit hoeft niet altijd professioneel te zijn. Er zijn ook schilders die als hobby werken. Er zijn verschillende manieren van verven. Zo kun je met olie verven, hierbij kan terpentijn worden gebruikt. Ook met acryl is verven mogelijk, acryl droogt snel, waardoor de schilderijen snel droog zijn en klaar voor verkoop. Daarnaast kun je ook verven met natte kalk, kalk wordt vaak gebruikt bij muren, omdat dit wat lastiger is om op te verven. Als iemand les neemt in verven wordt vaak aangeraden om eerst op tekenles te gaan. Zo ken je de basis al en dat is zeker een voorsprong. Een schilderij moet natuurlijk ook in een mooie foto lijst zitten. Een bekende kunstschilder uit Nederland is Chris de Baar.

Lijstenmakerij inschakelen

Daarom kun je ook fotolijsten kopen. Lijsten zijn de randjes om het kunstwerk heen. Dit kan van staal gemaakt zijn, maar ook van hout of plastic. De lijsten moeten wel de juiste afmeting hebben, anders ziet het er niet mooi uit. Je kunt ook lijsten huren, misschien heb je de lijsten alleen voor een paar dagen nodig, dan is het jammer als je het gaat kopen. Je kunt er daarom ook voor kiezen om het te gaan huren. Je betaalt meestal ook een borg, maar dat bedrag krijg je terug als je de lijsten in de juiste conditie teruggeeft.

Bron: Alberts-Kunsthandel.nl

OFF

Categories: Kunst

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930