Last van een toilet probleem? Met deze tips kan je zelf zorgen voor verbetering!

Last van een toilet probleem? Met deze tips kan je zelf zorgen voor verbetering!

 

Iedereen heeft wel eens last van een wc probleem. Erg vervelend natuurlijk. Last van je buik hebben omdat het naar de toilet gaan niet zo soepel verloopt is niet fijn. Daarom geven we je in dit artikel handige tips om wat soepeler naar de wc te kunnen gaan. Om zo comfortabeler je ontlasting te doen. Lee het artikel verder als je wilt weten wat onze tips zijn.

 

Gezonde voeding

 

Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk als je je lichaam gezond wilt houden. Een van de gezondste voeding dat er is is natuurlijk groente. Ook als je last hebt van je ontlasting is het eten van groente aangeraden. De vezels in de groente maakt het ontlasten gemakkelijker. Denk bijvoorbeeld aan groente als spinazie, tomaten, boerenkool en avocado’s.

 

Veel groente binnenkrijgen is niet altijd even gemakkelijk. Wanneer het voor jou moeilijk is om veel groente te eten is het aangeraden om smoothies te maken. Zo krijg je met één glaasje vele vezels binnen zonder dat je veel groente moet eten. Om de smoothies extra smaak te geven kan je fruit toevoegen. Dit zorgt voor een zoetere smaak, daarnaast bevat fruit ook veel vezels. Waardoor je niet alleen een lekkere smoothie hebt maar ook nog eens extra vezels.

 

Genoeg water drinken

 

Ook het drinken van water is algemeen bekend gezond. Een groot gedeelte van de bevolking drinkt te weinig water om het lichaam gezond te houden. Water is erg belangrijk als je de ontlasting gemakkelijker wilt laten gaan. Ontlasting heeft vocht nodig om soepeltjes naar buiten te kunnen. Zoveel mogelijk water drinken is dus aangeraden bij ontlastingsproblemen. Een tip om meer water binnen te krijgen is het drinken van thee. Ook een flesje water bij de hand houden zorgt dat je automatisch meer gaat drinken.

 

Gebruik een toiletkrukje

 

Misschien heb je er wel eens van gehoord: een toiletkrukje. Wat zorgt voor een betere houding bij het poepen. Wij als mensen zijn namelijk niet gemaakt om zittend onze ontlasting te doen. Op het moment dat je zit zijn niet alle spieren ontspannen, terwijl dit bij een wc krukje wel het geval is. Wanneer je moeite hebt met het doen van je ontlasting is een toilet krukje zeker aangeraden. Koop een krukje voor een gezonder en gemakkelijker wc bezoek.

 
OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


januari 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031