Met welke producten kun je gaan dropshippen

Je hebt jezelf voorgenomen een e-commerce business in de markt te beginnen? Misschien heb je al een en ander in gedachten zoals het opzetten van een bedrijfsplan of het regelen van een locatie. Maar ben je er al uit welke producten jou een succesvolle verkoop kunnen opleveren?

Het is hierbij belangrijk te beseffen dat je niet alles zomaar kunt verkopen. Het is daarom raadzaam je wat te verdiepen in wat een verstandige keuze zou zijn voor jouw bedrijf. De volgende 3 stappen helpen jou om tot een succesvolle keuze te komen.


Kies voor een dropship product waar je wat mee hebt 

De volgende categorieën doen het heel erg goed in de markt van de e-commerce:

 • Sport- en Fitness artikelen
 • Kantoor
 • Huisdieren
 • Keuken
 • Gezondheid
 • Tuin
 • Medische zorg en ouderenzorg
 • Kleding, Accessoires en Schoenen
 • Huis en wonen
 • Hobby en recreatie
 • B2b: business to business

Sommige producten uit een bepaalde categorie zullen steeds beter verkopen dan andere producten uit dezelfde categorie. Dit maakt dat een bepaalde categorie niet beter zal verkopen dan een andere categorie. Bovenvernoemde categorieën zijn over het algemeen wel een stuk dan andere beschikbare categorieën die online beschikbaar zijn. Aangezien deze rubrieken zowat dezelfde succesrate hebben, kies je maar beter een categorie uit waarvoor je een passie hebt. Zo kan je met heel wat enthousiasme aan de slag om je product(en) te gaan verkopen. Door te kiezen voor een product dat jouw interesse prikkelt en zal blijven prikkelen, zal je steeds voor 100% achter dit product staan.

Denk zoals de klant zou denken 
Wanneer je een passie hebt voor de categorie van jouw keuze, zal je bijna perfect weten waar de klant zijn/haar interesse naartoe gaat. Let echter hier nog op.

Het is belangrijk om te kunnen anticiperen op de wensen van de klant en om tijdig zijn/haar aandacht te kunnen trekken met een of meerdere interessante aanbiedingen. Zo is sport een hobby of activiteit voor de hele familie. Werk dan ook toe naar een aanbod waar het hele gezin van kan genieten. Door op zo'n manier te denken zoals de klant denkt, gun je jezelf en je bedrijf een voorsprong op zowel de keuze van de producten als je toegepaste marketingstrategieën.

Denk je nu van: ik heb eigenlijk niet echt een of andere uitgesproken passie die bovendien ook nog eens behoort tot één van bovengenoemde categorieën? Geen probleem! Het mag dan wel een voordeel zijn om een product te verkopen waarvoor je een passie koestert, maar zulke passies zijn helemaal niet essentieel om op lange termijn een succesvol e-commerce bedrijf te gaan runnen. Er zijn namelijk mensen met zo'n succesvolbedrijf zonder dat ze bij aanvang effectief iets wisten over het product dat ze zouden gaan verkopen. Het vinden van een product waar je een passie voor hebt, is dus slechts een van de talloze mogelijkheden om een product uit te zoeken voor je e-commerce.


Kies je dropship producten met aandacht en zorg uit 

Kies een verkoopbaar product uit door de volgende 4 aspecten even te toetsen:

 • Competitieratio
 • Prijzen
 • Gewicht
 • Retouren

1. Check de competitie online 
Producten die je overal kunt kopen zullen het minder goed doen. Zoek daarom naar iets dat je wat moeilijker kunt vinden. Kies je toch voor iets dat je makkelijk kunt vinden, zorg dan dat je het verschil kunt maken qua prijs. Zorg in dat geval dat je goedkoper bent dan de grote webwinkels.

2. Kies producten met een hogere prijs 
Hoe hoger de prijs van het product, hoe groter de winstmarge. Een marge van 30% winst op 10 euro is slechts 3 euro. Voor een product van 100 euro bedraagt de winst dan al 30 euro. Hierbij zijn zowel jouw kennis van het product als jouw kennis van de klant van cruciaal belang!

3. Gewicht van het product 
Online dropship producten verkopen betekent verzenden en dat verzenden heeft zijn prijskaartje. Het aanrekenen van verzendingskosten, zeker wanneer deze oplopen met het gewicht, kan de klant doen afzien van een eventuele aankoop. De verzending gratis aanbieden, kan dan weer een groot deel van jouw winst afnemen. De ultieme combinatie is producten met een hoge waarde aan te bieden met relatief lage verzendkosten. Het gewicht van het product speelt hierbij dan ook een belangrijke rol.

Retouren 
Gezien de vele stijlen, maten en pasvormen vormt kleding de categorie waarbij de meeste producten retour worden gezonden. Dit zijn extra kosten voor je bedrijf en je dient daarom ook duidelijke afspraken te maken met je leverancier. Om in deze branche te slagen dien je zaken te doen met een groothandel die zijn producten retour neemt.

 

 

Dit artikel is geschreven door Alvan Trading, Groothandel en dropshipper in merkkleding.

Wil u meer informatie over dropshipping en/of online verkopen van merkleding neem dan gerust contact met ons op.

 

Alvan Trading

www.alvantrading.com

+31641882838

 

 

OFF
Digikring


januari 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031