Mountainbiken begint met een goede mountainbike kopen

Wil jij gaan mountainbiken? Een goede start, maak je alleen met een goede mountainbike kopen. Je hebt mountainbikes van verschillende types en prijsklasses, bij FietsenMagazijn hebben wij een groot aanbod. Maar welke mountainbike is nou de beste? Om op deze vraag een antwoord te geven, kijken wij naar wat je voor routes wilt gaan rijden, hier kiezen we de juiste type fiets bij. 

Verschillende soorten mountainbikes

Er zijn verschillende soorten mountainbikes te koop, van een echte offroad mountainbike tot een meer voor dagelijk gebruik geschikte fiets. Over het algemeen geldt, een echte mountainbike, ook wel MTB genoemd, is een fiets waar alle onnodige extra's afgehaald zijn en alle opties voor off road fietsen toegevoegd zijn. Denk aan: geen spatborden of verlichting, maar wél banden met een off road profiel. Ook de manier van zitten is sportiever, meer voorover gebogen in plaats van rechtop. Een MTB kopen doe je met name als je echt van off road rijden houdt, in de bossen of duinen bijvoorbeeld. 

Je hebt mountainbikes met vering en zonder vering, zonder vering is vaak goedkoper, maar met vering heb je meer comfort en betere stuureigenschappen. Een nadeel is het hogere gewicht en door het veren soms minder voorspelbaar rijden.

Je hebt meerdere vormen van mountainbiken, zo kun je Cross country rijden, de nadruk ligt dan op snelheid. Je kan Enduro mountainbiken, meer lange afstanden, hiervoor koop je een fiets die meer comfort biedt en all round goed uit de voeten komt. Dan is er nog Freeride, deze fietsen worden ontwikkeld om all round en op ieder terrein te presteren en zitten tussen Cross country en de volgende, Downhill in. Downhill is gevaarlijker, op steil terrein snel rijden. Downhill fietsen hebben een grotere veerweg en alleen versnellingen achteraan. 

In Nederland is lang niet alles mogelijk gezien de vlakte van ons landschap. Voor een beetje extreem rijden zul je in de duinen kunnen kijken of uiteraard naar Limburg en Belgie. Maar voor de beginner is Nederland al leuk genoeg, en je kan je mountainbike op vakantie meenemen!

Fatbikes en elektrische mountainbikes

Nu is er echter iets nieuws, dat is de Fatbike, een in de VS ontwikkeld concept van een mountainbike met bredere banden, om specifieker te zijn: extreem dikke banden! Met deze fiets heb je geen vering nodig, de banden nemen alle oneffenheden in zich op. De mountainbike liefhebbers onder ons raden het al, die banden geven bodenvien een ongeëvenaarde grip op vrijwel ieder terrein. Denk aan modder, los zand en zelfs sneeuw! 

Nog een nieuwe trend om dit artikel mee af te ronden, de elektrische mountainbike en elektrische fatbike kopen. Twee nieuwe trends die een logische opvolging zijn van de techniek. Een elektrische fatbike kopen is kiezen voor plezier, off road plezier wel te verstaan. Zoveel grip met die mate van comfort geeft fietsplezier een totaal andere ervaring. Probeer het ook eens, kies voor outdoor sporten en ga lekker mountainbiken.

OFF

Categories: Vrije tijd en Hobby

Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031