Neus Piercing Geschiedenis

De neus is de meest prominente eigenschap van het gezicht; zoals Leonardo Da Vinci zei; het bepaalt het karakter voor het hele gezicht. Het is dan ook geen verrassing dat een neuspiercing een gezicht op een positieve manier kan accentueren, waardoor het laten zetten van een neuspiercing zeer aantrekkelijk is voor veel mensen.

De geschiedenis van neuspiercing dateert uit de oudheid; het werd voor het eerst gezien in het Midden-Oosten ongeveer 4.000 jaar geleden. Het staat ook in de Bijbel vermeld in Genesis 24:22, waar staat dat Abraham zijn oudste dienaar vroeg om een ​​vrouw te vinden voor zijn zoon, Isaak. De bediende vond Rebekah en een van de geschenken die hij haar gaf was een 'gouden oorbel'. Het originele Hebreeuwse gebruikte woord was Shanf, wat zich vertaalt naar "neusring".

Het laten zetten van een piercing in de neus komt nog steeds voor bij de nomadische Berber en Beja stammen van Afrika en de bedoeïenen van het Midden-Oosten. De grootte van de ring in de neus geeft de rijkdom van een gezin weer. Het wordt door een man aan zijn vrouw gegeven wanneer ze trouwen, en het vertegenwoordigt financiële zekerheid voor haar in het geval dat zij en haar man gaan scheiden.

In de 16e eeuw werd de neuspiercing door de Mughal-keizers in het Midden-Oosten naar India gebracht. In India wordt meestal een knopje ("Phul") of een ring ("Nath") in het linker neusgat gedragen, hoewel in sommige gebieden beide neusgaten worden gepierced. De reden dat het linkerneusgat vaker wordt doorboord is te wijten aan het feit dat die plek wordt geassocieerd met de vrouwelijke voortplantingsorganen in de Ayurveda (Indiase geneeskunde); het zou de bevalling vergemakkelijken en de menstruatiepijn verminderen. De neuspiercing van een Indiase vrouw wordt soms door een ketting met haar oor verbonden.

In het westen verscheen de neuspiercing voor het eerst bij de hippies die eind jaren zestig naar India waren gereisd. In de jaren zeventig werd het zetten van een neuspiercing door de punkbeweging overgenomen als een symbool van rebellie tegen de conservatieve waarden. Conservatieve mensen – met name ouders en werkgevers – reageren over het algemeen nog steeds niet al te enthousiast, dus hou daar in ieder geval rekening mee voordat je een neuspiercing laat zetten.

Tegenwoordig wordt de neuspiercing geleidelijk aan steeds meer sociaal geaccepteerd. Veel beroemdheden hebben hun neus laten piercen – bijvoorbeeld Madonna, Lenny Kravitz, Sinead O'Connor en Slash van Guns & Roses. Ook zie je tegenwoordig in het straatbeeld steeds meer mensen met een knopje of een klein ringetje in hun neus, inclusief professionals uit verschillende lagen van de bevolking, variërend van stratenmakers tot doktoren.

Wil jij ook je neus laten piercen of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan eens contact met me op.

OFF

Categories: Kunst

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930