Niet op vakantie naar risicolanden

Deze zomer gaan we weer massaal op vakantie aldus de reisorganisatoren en vakantie vergelijker websites. Niets bijzonders, maar de plekken waar we naartoe gaan zijn wel anders dan voorgaande jaren. Dit komt voornamelijk door de globale spanningen die er heersen als gevolg van de conflicten en ontwikkelingen in de wereld op moment.

Veel Nederlanders lijken landen als Tunesië en Egypte te vermijden uit angst voor aanslagen. Deze angst is niet altijd even gegrond, maar komt voort uit de berichtgeving in de media waardoor veel mensen bang zijn dat er iets zal gebeuren als zij in de betreffende landen op vakantie zijn. Zo zijn er in Tunesië afgelopen zomer twee aanslagen gepleegd op hotels waar veel toeristen overnachtten. Het gevolg is duidelijk: er zijn voor dit jaar tachtig procent minder reizen naar Tunesië geboekt.

Een land wat dichter bij huis ligt maar ook te kampen heeft met het negatieve nieuws en de problemen in de regio is Turkije. Door de grote toestroom van vluchtelingen uit onder meer Syrië en Irak, de opgelaaide gevechten tussen de regering en de PKK en de negatieve berichtgeving over persvrijheid zorgen ervoor dat het aantal boekingen naar Turkije al enkele jaren afneemt. In de afgelopen drie jaar is het jaarlijkse aantal Nederlandse toeristen dat naar Turkije ging met 100.000 afgenomen.

Maar ook binnen Europa merken vakantievergelijker websites en vakantie organisatoren dat er verschuivingen plaatsvinden. Zo heeft Griekenland, dat al een jaar lang kampt met een grote toestroom aan vluchtelingen een duidelijk negatief imago gekregen onder vakantiegangers. Volgens het CBS zal het aantal Nederlandse toeristen dat naar Griekenland afreist zelfs met 15% afnemen ten opzichte van vorig jaar. Naast Griekenland is ook Parijs minder populair, want door de aanslagen is het imago van romantische stad verandert in het imago van een stad waar een aanslag zo maar weer kan gebeuren. 

OFF

Categories: Links

Digikring


maart 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031