Onderhoud van een leren bank

Een leren bank is mooi voor in je interieur. Het zit lekker en het staat heel chic. Als je er een hebt gekocht, ben je in het begin natuurlijk heel voorzichtig. Maar aan de andere kant, je moet er natuurlijk ook gewoon gebruik van kunnen maken. Je zit er op, je eet er op, je ligt er soms op en wie weet eet je er wel op. Je zult dus na een tijdje merken dat de bank gebruikt wordt en je wilt hem natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Daarom geven we in dit artikel tips over het onderhoud van een leren bank.

Als je vaak op een bank zit, komt er natuurlijk vanzelf stof en viezigheid op. Neem de bank daarom af en toe af met de stofzuiger. Zo haal je een deel van het stof weg. Daarna kun je nog een doek gebruiken om de bank mee schoon te maken. Het is belangrijk dat je dit regelmatig doet, anders gaat het stof in de bank trekken.

Soms moet je de bank laten invetten. Je kunt weten dat het nodig is als de bank stroever wordt en de kleur vervaagt. Is dit het geval, dan moet je de bank laten invetten. Als dit niet helpt en je bent niet meer blij met de kleur, dan kun je natuurlijk ook het leer verven. Met indringverf leer kun je de hele bank verven, zodat de kleur er weer mooi uit ziet.

Zitten er vlekken op de bank, dan kun je proberen dit op te lossen met leerverf, maar dat werkt niet altijd. Als het niet lukt, kun je proberen de vlekken schoon te maken met shampoo en een schone doek. Dit is geschikt voor vlekken op waterbasis. Heb je vlekken op oliebasis, gebruik dan een speciale vlek verwijderaar op chemische basis. Dit kun je gewoon kopen bij de supermarkt.

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930