Onlinegroen.nl Tuinplanten

Ben je op zoek naar een en groenblijvende plant die in elke vorm te snoeien is? Denk dan eens aan een taxushaag. Het is een sterke haag die heel oud kan worden. Zelfs als je hem tot de grond snoeit, komt een taxushaag er weer helemaal bovenop. Je moet wel geduld hebben, maar uiteindelijk is een taxushaag een aanwinst voor elke tuin.

Altijd groen én kleur

Een tuin is in het voorjaar helemaal groen, alles loopt uit en alles krijgt weer een frisse kleur. In de loop van de zomer neigt een tuin naar herfstkleuren: bruin krijgt de overhand en je planten zien er steeds minder fris uit. De taxushaag en laurier is hierin een uitzondering: het hele jaar door blijft de plant donkergroen. Dit is een prachtige basis voor je tuin, met een taxus in je tuin voorkom je dat de tuin in de herfst helemaal dor is. Daarnaast, omdat hij groen blijft, blijft hij dicht. Dit betekent dat je altijd privacy hebt, als je een groene taxushaag in je tuin hebt als afscheiding. De taxus geeft ook nog eens felrode bessen, precies in de tijd dat de rest van je tuin in verval raakt. Dit maakt de plant nog aantrekkelijker.

Snoeien in elke vorm

Wil je een tuin zoals bij een paleis? Met van die strak gesnoeide haagjes? Dan is een taxushaag zeer geschikt. Je kunt deze struik in elke gewenste vorm snoeien. Houd er wel rekening mee dat de haag niet zo heel snel groeit. Als je te veel je best doet met de snoeischaar, duurt het dus even voor je struik weer in vorm is. Als je het in een keer goed snoeit, blijft de struik er heel lang hetzelfde uitzien. Een taxushaag is dus een struik waar je niet veel werk aan hebt.

Snoeiresten bewaren!

Wist je dat je met je snoeiafval van de Taxus goed werk kunt doen? Er zijn diverse gemeenten die een verzamelprogramma opgesteld hebben. Het snoeiafval wordt namelijk gebruikt als een van de grondstoffen voor een medicijn dat bedoeld is om kanker te remmen. Ook is het mogelijk, mocht de gemeente waarin je woont geen programma hebben, het snoeisel op te laten halen. Het is de moeite waard om uit te zoeken waar je het snoeisel kwijt kan, voor het goede doel!

Een makkelijke plant

Een taxushaag is een gemakkelijke plant. Je kunt hem zowel in de lichte schaduw als in de volle zon planten. Het is slim om ervoor te zorgen dat de plant wat ruimte heeft, zodat hij overal de zon mee kan pakken. Je hoeft geen speciale tuingrond aan te schaffen voor deze plant, hij groeit prima op normale tuinaarde. Ook op zandgrond of klei floreert een taxus. Hij groeit dus bijna overal en altijd en heeft weinig onderhoud nodig. Wist je dat er haagplanten bestaan die meer dan tweeduizend jaar oud worden? Dat maakt een taxus dus een aanschaf voor het leven!

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


oktober 2018
M D W D V Z Z
« sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031