Ontwerp bedrijfskleding om vertrouwen te wekken

Bedrijfskleding is een essentieel onderdeel van je bedrijfsidentiteit. De keuze van de kleding bepaald voor een groot deel het imago dat je met de buitenwereld gaat delen. De combinatie van kleuren, vorm en stijl van de kleding zorgen ervoor dat je werknemers representatief voor de dag komen. Maxilia helpt je met de keuze voor de ideale gepersonaliseerde werkkleding.

Wat zijn de voordelen van bedrijfskleding?

Branding

Bedrukte bedrijfskleding is een uitstekende manier om je bedrijfsnaam te promoten en naamsbekendheid op een indirecte manier te vergroten.

Teambuilding

Als mensen dezelfde kleding dragen voelen ze zich onderdeel van een team. Werknemers ervaren dat ze erbij horen en hebben een verhoogd gevoel van trots voor het bedrijf. Het delen van hetzelfde uniform geeft een gevoel van gelijkwaardigheid en saamhorigheid, ongeacht ieders persoonlijke situatie en afkomst.

Tijdbesparend

Gepersonaliseerde bedrijfskleding bespaard tijd. Waar geen bedrijfskleding wordt gebruikt geldt vaak een dresscode. Zo moeten werknemers nadenken over welke kleding aan de dresscode voldoet en deze aanschaffen. Bedrijfskleding bespaard werknemers tijd om na te denken over de kleding die ze moeten aantrekken voordat ze naar werk gaan.

Uitstraling

Bedrijfskleding geeft een professionele uitstraling. Deze uitstraling heeft niet alleen invloed op klanten, maar ook op werknemers zelf. Studies hebben aangewezen dat werknemers hun manier van denken en houding aan passen zodra ze de bedrijfskleding aantrekken. Het is natuurlijk niet zo dat mensen die geen bedrijfskleding gebruiken minder professioneel zijn. De studie toont aan dat bedrijfskleding mensen helpt om sneller in een “werk” modus te komen.

Veiligheid

Bedrijfskleding verhoogd de veiligheid van grotere teams. Het kan voorkomen dat een team dusdanig groot is dat niet iedereen elkaar persoonlijk kent. Als iedereen zich op dezelfde manier kleed, is het veel makkelijker om vreemden in de groep te herkennen. Bepaalde werkkleding is synoniem met veiligheid en bescherming, denk aan bijvoorbeeld een politieagent of brandweerman.

Welke beroepsgroep?

Bezorg of bezoekdiensten

Als jouw werknemers aan huis diensten of producten leveren is het fundamenteel om de juiste bedrijfskleding te gebruiken. Mensen hebben een bevestiging nodig voordat ze een onbekende persoon in huis binnen laten. Een identificatie kaart helpt, maar bedrijfskleding laat klanten direct zien met wie ze te maken hebben.

De bouw

In de bouw is kleding, zoals een bouwhelm en veiligheidsvest, in de eerste plaats verantwoordelijk voor de algemene veiligheid. Correcte kleding beschermd je werknemers tegen ongevallen en biedt ondersteuning bij diverse werkzaamheden. Veel werk in de bouw wordt in de buitenlucht gedaan. De sector is hierdoor erg weersgevoelig. Goede werkkleding voor de bouw houdt hier rekening mee.

Gezondheidszorg

Zorgkleding is speciaal ontworpen om het besmettingsgevaar zoveel mogelijk te vermijden. Op deze manier lopen patiënten minder kans op infecties bij contact met hulpverleners. In ziekenhuizen maakt werkkleding vaak gebruik van kleurcodes, zodat de organisatie en identificatie tijdens een noodgeval gesimplificeerd wordt. De kleurencodes verschillen van locatie, maar vaak dragen chirurgen blauw of groen. Deze kleuren zijn bewust gekozen omdat ze rustgevend zijn (chirurgie kan uren duren) en bloed minder goed zichtbaar op blauw en groen is. Andere beroepen die niet direct met de zorg zijn verwant, maar ook hoge hygiëne eisen stellen, zoals spa's en sportscholen, hebben ook voordeel van het gebruik van werkkleding gebaseerd op zorgkleding.

Horeca

Alhoewel professionele keukens tegenwoordig gebruik maken van allerlei kleding in verschillende kleuren, blijft de witte kokskleding nog altijd het populairst. Een schoon wit koksschort staat symbool voor een schoon restaurant. Witte kleding absorbeert ook minder warmte dan andere kleuren, wat in een drukke keuken een aanzienlijk verschil kan maken. Werkkleding voor de horeca moet voldoen aan de HACCP norm, zoals bijvoorbeeld kleding met drukknopjes en haarnetten.

Retail

In een winkel of andere handel waar medewerkers veel rechtstreeks contact met klanten hebben vervult bedrijfskleding een uitermate belangrijke rol. Zonder de juiste kleding hebben klanten geen idee wie ze om hulp kunnen vragen of wie er verantwoordelijk is. Werkkleding helpt klanten om werknemers meteen te identificeren wat tot een snellere service leidt.

OFF

Categories: Reclame

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930