Outplacement helpt u verder!

Een ontslag. Soms voelt u het al aankomen, maar meestal is het onverwacht. Deze plotselinge situatie zorgt ervoor dat u in een onzekere periode te recht komt. Een van de eerste vragen waarmee u lastig wordt gevallen is of u wel een nieuwe baan kunt vinden. Vooral voor 50+ speelt dit een grote rol. Hoe u hiermee moet omgaan, een nieuwe carrière kunt vinden, wordt u door outplacement door ondersteunt.

Outplacement bied u als werknemer veel ondersteuning tijdens een lastige periode. Outplacement bied begeleiding op gebied van administratie, emotioneel niveau en carrière. Op administratief niveau helpt outplacement uw administratie op tijd op orde te zetten en hiermee voorkomt u mogelijk sancties. Een ontslag is meer dan administratie, het doet veel met u op emotioneel niveau. Outplacement leert u emotionele fases te herkennen en dit om te zetten in motivatie. Als laatste ondersteunt outplacement u in het vinden van een nieuwe carrière. Daarbij wordt er allereerst gekeken naar uw passies en interesses en worden die indien nodig achterhaald. Vervolgens leert u uw CV bij te werken, technieken voor tijdens het solliciteren etc.

Waarom is Outplacement nu zo belangrijk?
Met name in België kent outplacement veel aanpassingen in 2016. Zo mag een werknemer niet langer een outplacement aanbod van de werkgever weigeren. Het is dus verplicht geworden. In 2014 werd het al verplicht voor de werkgever om, onder omstandigheden, outplacement aan te bieden. Om erachter te komen of u recht heeft p outplacement en waar u aan moet voldoen kunt u enkele calculators op het internet raadplegen of contact opnemen met een outplacementbureau.

De werkgever
In niet alle gevallen is het verplicht outplacement aan te bieden, toch kan de werkgever hiervoor kiezen. Het helpt de organisatie met haar imago, helpt de relatie tussen werkgever en werknemer op een prettige manier te beëindigen en helpt de werknemer met zijn of haar professionele toekomst.

Wanneer u begeleiding nodig heeft met uw carrière of na het ontslag dan kunt u loopbaanbegeleiding inzetten. Ucare bied u professionele ondersteuning en duidelijkheid.
Outplacement

Auteur: Rudolf, IP adres: 145.131.141.36, Website: http://www.ucareoutplacement.be/

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF

Categories: Diensten Tags:

admin


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930