Perfect Health

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een soort vet dat door de bloedvaten met ons bloed wordt meegevoerd. Ons eigen lichaam maakt dit aan in de lever, maar we krijgen dit ook binnen via het voedsel dat wij eten. Heel veel mensen zeggen dat zij een te hoog cholesterolgehalte hebben, echter is dit probleem veel complexer dan alleen maar te hoog of te laag. In de meeste gevallen is een te hoog cholesterolgehalte een oorzaak van te veel slecht cholesterol in ons lichaam. De bekendste slechte cholesterol is de LDL-cholesterol. Als deze cholesterol stijgt, dan stijgt het risico op hart- en vaartzieken ook. In Nederland zijn er heel veel mensen die een te hoog of te laag cholesterol hebben, en in de meeste gevallen komt dit gewoon door de voeding.

Wat te doen bij een te hoog cholesterolgehalte?

Als je een te hoog cholesterolgehalte hebt heb je meer kans op hart- en vaatziekten. Een lager cholesterolgehalte vermindert dus de kans op hart- en vaatziekten. Deze kans in nog kleiner als je een paar andere risicofactoren aanpakt. Het grootste risico op hart- en vaatziekten loop je als je rookt. Stoppen met roken is veel beter voor je gezondheid en het verlaagt je cholesterol. Als je diabetes hebt heb je een grotere kans op hart- en vaartziekten, laat je behandelen voor diabetes en het verlaagt je cholesterol en de kans op hart- en vaartziekten. Een hoge bloeddruk bevordert een lager cholesterolgehalte ook niet echt. Laat je behandelen tegen een hoge bloeddruk en de risico’s op hart- en vaatziekten nemen af en ook je cholesterolgehalte neemt af. Wat ook heel belangrijk is om je cholesterolgehalte omlaag te krijgen is dat je goed blijft bewegen. Dit houdt in dat je minimaal 5 dagen per week een half uur per dag intensief beweegt, bijvoorbeeld fietsen, wandelen, zwemmen of tuinieren.

Voedingssupplementen tegen een te hoog cholesterolgehalte

Naast de bovenstaande dingen die je kan doen om je cholesterolgehalte omlaag te krijgen kan je ook op andere manieren het cholesterolgehalte verlagen. Hiervoor zijn speciale cholesterol voedingssupplementen ontwikkeld, waar precies vitamines en mineralen inzitten die je cholesterol verlagen. Het wil niet zeggen dat wanneer je de voedingssupplementen neemt dat je gewoon door moet gaan met roken of niet hoeft te bewegen. De voedingssupplementen werken het beste als je niet rookt, goed beweegt en gezond eet. De voedingssupplementen zijn te verkrijgen in verschillende varianten, ze zijn te verkrijgen als tablet of als een capsule. Deze capsule heeft een beschermende laag, zodat de inhoud van de capsule goed aankomt in de maag. Voor de voedingssupplementen voor een lager cholesterolgehalte of voor andere klachten kan je terecht bij perfecthealth.nl

OFF

Categories: Gezondheid

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930