Relatietherapie De Meyboom

De manier waarop wij werken met koppels is gebaseerd op de Gestalt-benadering, wat inhoudt dat wordt gefocust op het contactproces zoals dat zich van moment tot moment afspeelt tussen een koppel. Het verhelderen hiervan maakt zichtbaar en voelbaar hoe beide partners tegenover elkaar staan. Bij de vele honderden stellen die wij hebben begeleid, viel het op dat wanneer beide partners oprecht bereid zijn om open te staan voor elkaars signalen, er een nieuwe gevoelsbeweging ontstaat. Of dat tenminste duidelijk wordt hoe deze wordt geblokkeerd.

Intensief contact

Wij stimuleren daarbij dat partners elkaar niet vastzetten binnen definities. Zelf doen we dat ook niet. Het gaat niet om het praten over hoe de ander in elkaar zit, maar om het gesprek met elkaar aan te gaan. Doordat men zich uitspreekt tegen elkaar wordt voelbaar dat de liefde niet is verdwenen, maar hooguit begraven. Deze gewaarwording is de eerste stap naar een intensiever contact. Het verdiepen van je relatie betekent dat je op zoek gaat naar deze levendige onderstroom. Dat maakt dat de verliefdheid van het eerste uur groeit tot de intimiteit van een volwassen liefdesverhouding. Van dit veranderingsproces zijn wij vaak getuige geweest. Het belangrijkste hierbij zijn de verdiepende gesprekken die men met elkaar aanging. Zie: https://www.relatietherapie-weekend.nl

Uitgangspunten

  • Een relatie is een wisselwerking. Het geeft voortdurend de mogelijkheid je uit te drukken.
  • Een intieme relatie vraagt dat je je gevoelens deelt. Intimiteit is meer dan seks.
  • Een vaste relatie is gebaseerd op de afspraak dat je in gesprek blijft met elkaar. Daar kun je je partner op aanspreken.
  • Je kunt niet eisen dat alles bij het oude blijft of afdwingen dat je partner zijn gevoelens verandert.
  • Een stevige relatie ontstaat door elkaar op te zoeken, juist als het moeilijk gaat.
  • Via een vaste intieme relatie kun je groeien door samen levensthema’s te doorwerken.

Zie: http://www.relatietherapie-weekend.nl/werkwijze

Relatietherapie-weekend is een handelsnaam van Maatschap De Meyboom te Vlissingen

 

 

OFF

Categories: Diensten

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930