Reorganisatie in een bedrijf

Veel bedrijven willen graag hun organisatie vernieuwen omdat ze graag de kwaliteit van hun organisatie willen verbeteren of omdat ze een andere imago willen creëren naar hun klanten toe. Hiervoor is reorganisatie nodig, dit gaat er vaak chaotisch en stressvol aan toe. Gelukkig kan
carrièrepoort bedrijven helpen met het reorganiseren.

Reorganisatie komt regelmatig voor in een organisatie. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn zoals economische omstandigheden, vernieuwen of zorgen dat de organisatie beter aansluit op de veranderende van de huidige markt. Het resultaat kan zijn, nieuwe systemen, regels,  het sluiten van een afdeling of inkrimping van het personeelsbestand, dit kan gevolgen hebben voor de medewerkers.  Als men overweegt om een reorganisatie uit te voeren in een bedrijf dat vertellen de managers dit aan de medewerkers. De eerste stap wordt genomen door het management. Het hogere management neemt de leiding als het om reorganiseren gaat. De voorbereiding bestaat uit het maken van een goede reorganisatieplan waarin alle processen worden beschreven. Ook zorgen ze ervoor dat medewerkers goed op de hoogte zijn en kijken naar hun behoeften tijdens dit reorganisatie proces. Een reorganisatie kan lastig zijn voor medewerkers omdat het er anders aan toe gaat op werk. Daarom is het ook belangrijk dat je medewerkers motiveert tijdens dit proces. Zorg ervoor dat je ze complimenten geeft zodra zij iets goeds doen en zorg ervoor dat het contact met de medewerkers optimaal is.

Aangezien reorganisaties meestal tijdelijk van aard zijn, is de kans groot dat de kennis en ervaring op dit gebied binnen uw organisatie ontbreekt. Het bedrijf Carrièrepoort is een dienstverlenend bureau gericht op Human Resource Development. Zij houden zich bezig met de vitaliteit in de organisatie en onderzoeken hoe zij medewerkers in beweging kunnen houden binnen een organisatie. Zij kunnen ook helpen met outplacement, reorganisatie en zakelijke coaching.  Meer informatie over het bedrijf kunt u terug vinden op de website www.carrierepoort.nl.

OFF

Categories: Links

Digikring


maart 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031