RVS lassen

Roestvrij staal of roestvast staal, beter bekend als RVS, is een materiaal dat zeer geschikt is om te lassen, omdat het gemakkelijk te bewerken is. U kunt RVS lassen in allerlei verschillende vormen. Wanneer u een mooi sierhek in de tuin wilt hebben of een RVS trap in uw bedrijfspand, is RVS lassen noodzakelijk. RVS betekent dat het materiaal niet zal roesten of op andere wijze aangetast wordt, omdat er een beschermende laag ontstaat welke beschermt tegen corrosie. RVS hoeft niet duur te zijn. Dit is afhankelijk van het aantal legering elementen dat wordt toegevoegd aan het materiaal. Hoe meer legering elementen er zijn toegevoegd, hoe sterker het materiaal.

Hoe werkt RVS lassen?

Iedereen heeft wel eens een lasapparaat in werking gezien op TV. Maar hoe het precies werkt, is niet voor iedereen duidelijk. Wanneer we metalen, zoals RVS, lassen worden de metalen met elkaar verbonden in een vloeibare toestand. De metalen worden vloeibaar gemaakt onder hoge temperaturen, vandaar ook de felle kleuren. Een speciale lasbril is nodig om de ogen te beschermen. De metalen hoeven niet van dezelfde samenstelling te zijn. Zo kun je RVS lassen met andere metalen. RVS lassen hoeft men niet meer met de hand te doen, tegenwoordig bestaan er machines die RVS kunnen lassen. Dit komt ten goede aan de kwaliteit.

Er zijn verschillende methoden om te lassen:

·       Smeltlassen. Hierbij wordt meestal onder bescherming van gas gelast.

·       Druklassen. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van beschermgas.

·       Electroden lassen. Hierbij wordt ook geen gebruik gemaakt van beschermgas. Een andere benaming van electroden lassen is TIG/MIG lassen.   

RVS lassen bij Kraan en Roos Constructie BV

Kraan en Roos Constructie BV in Bodegraven heeft al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van alles wat met metaal en metalen constructies te maken heeft. De deskundige, ervaren medewerkers zijn dagelijks bezig met het knippen, buigen, snijden, lassen en bewerken van metaal. Ook RVS lassen zijn dagelijkse werkzaamheden. Uw project uitbesteden bij Kraan & Roos of meer weten? Neem contact met ons op. 

OFF

Categories: Diensten

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930