Selectie van de beste Magento 2 modules

Met de komst van Magento 2, is de gemiddelde kwaliteit van Magento modules sterk verbetert. Omdat een Magento 2 webshop technisch beter in elkaar zit en een aantal specifieke tools/middelen biedt voor modulair ontwikkelen, is het aantal gevallen waarin modules met elkaar conflicteren afgenomen. Al kies je modules van een aantal selecte Module ontwikkelaars, dan haal je vrijwel zeker kwaliteit in huis. Deze module ontwikkelaars zijn: Aheadworks, Manadev en Amasty. Al deze module bouwers hebben een primaire focus op het ontwikkelen van commerciële modules, jarenlange ervaring en een breed assortiment.

Niet afwijken van featuresets die modules bieden

In praktijk komt het voor dat modules worden ingezet die slechts een deel van de requirements (de gevraagde functionaliteit bieden). Er wordt dan bovenop deze modules extra functionaliteit geprogrammeerd om hieraan te voldoen. Dit is een slecht idee. Bij het uitkomen van updates van de module, is het nagenoeg onmogelijk om deze zonder investering te updaten. Er moet in kaart worden gebracht wat maatwerk is en wat onderdeel was van de standaard featureset, een scheiding worden gemaakt van de twee, de core moet worden geupdate waarna vervolgens de maatwerk functionaliteit weer kan worden teruggezet. Vaak is er dan nog tijd nodig om deze weer compatible te maken.

De rol van jouw Magento specialist of ontwikkelbureau

Een belangrijke rol van het bureau dat verantwoordelijk is voor de webshop ontwikkeling en -design, is het controleren en evalueren van de kwaliteit van de modules die op je wensenlijst staan. Het sturen naar ontwikkelen met bestaande bouwstenen en gebruik maken van techniek die reeds bestaat is ook een verantwoordelijkheid die bij hen ligt. Een Magento ontwikkelpartner dient goed op de hoogte te zijn van beschikbare core functionaliteit van Magento en een algemeen beeld hebben van het third party module landschap. Let op dat er slechts een selecte groep officieel gekozen Magento ontwikkelpartners is in Nederland. Dit is geen vereiste voor een succesvol project, maar wel een indicator van reeds behaald succes.

OFF

Categories: Webwinkel

Digikring


maart 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031