Snel en blijvend afvallen? Voorkom deze 4 valkuilen

Wie snel wilt afvallen, gaat soms extreme methodes uitproberen om maar zo snel mogelijk die overtollige kilo's kwijt te raken. Alleen zullen deze methodes je in de meeste gevallen niet helpen om op je streefgewicht te blijven. Ze zijn namelijk niet lang vol te houden, leveren stress op en kunnen je gezondheid schaden. Benieuwd over welke extreme methodes ik het dan heb? In dit artikel beschrijf ik de 4 grootste valkuilen wanneer je snel wilt afvallen.

Valkuil #1: Extreem weinig eten

Mensen die snel willen afvallen, gaan al snel op de uithongeringsmodus. Oftewel, ze gaan extreem weinig eten. Vaak zelfs niet meer dan 1000 kilocalorieën. Natuurlijk zal je hierdoor snel afvallen, maar dat komt vooral doordat je spierweefsel en vocht zult verliezen. Dat is erg ongezond. Spieren en vocht zijn namelijk belangrijk om je lichaam in goede conditie te houden. Wat je eigenlijk wilt is alleen vet verbranden. Dit doe je niet door minder te gaan eten, maar door vooral anders te gaan eten. Ga daarom de inname van calorieën niet verder beperken dan 9/10 van je totale calorieënverbruik. Bijvoorbeeld: als je per dag 2000 kilocalorieën verbruikt, ga dan niet minder dan 1600 kilocalorieën per dag eten.

Valkuil #2: Keihard sporten

Met sporten en bewegen verbrand je een hoop calorieën, maar dat betekent niet dat je verstandig is om elke dag keihard te gaan sporten. Natuurlijk is sporten hartstikke gezond, maar teveel van iets is nooit goed. Als je namelijk langer dan een uur intensief sport, wordt er steeds meer cortisol aangemaakt. Dit is een hormoon wat de vetverbranding blokkeert en wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Wees daarom verstandig en neem elke week minimaal een dag complete rust! Probeer ook om niet 2 dagen achter elkaar dezelfde workout te doen.

Valkuil #3: Koolhydraten helemaal vermijden

Koolhydraten (suikers en zetmeel) worden gezien als belangrijke oorzaak van overgewicht. Vooral als je voeding eet met bewerkte koolhydraten, eet je al gauw ongemerkt teveel. Schrap je alle koolhydraten van het menu, dan zal je dus automatisch minder gaan eten. Ook zal het lichaam eerder overschakelen naar vetverbranding en ben je eerder verzadigd. Maar eet je helemaal geen koolhydraten meer, dan ontstaan er weer andere problemen. Zo ben je eerder moe, herstellen je spieren slecht en werken je hersenen na een tijdje minder goed. Dit kan zich zelfs uiten in angst, boosheid en depressie. Daarom is het niet verstandig om alle koolhydraten uit je voeding te bannen. Koolhydraten zijn wel degelijk nodig in een gezond dieet. Haal daarom je koolhydraten zoveel mogelijk uit groente, fruit en peulvruchten.

Valkuil #4: Slikken van dieetpillen

Dieetpillen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je pillen die de vetverbranding verhogen, stofwisseling versnellen, eetlust remmen of de psyche ondersteuning bieden. Gelukkig zijn er veel dieetpillen die gemaakt zijn op basis van lichaamsbekende stoffen. Deze kennen weinig bijwerkingen, maar hiervan is de werking niet altijd bewezen. Bij pillen die stoffen bevatten die minder bekend zijn voor het lichaam, hebben dan vaak wel weer veel bijwerkingen. Kortom, er bestaat geen wonderpil die je kan helpen om snel af te vallen. Je kan alleen blijvend en snel afvallen door de oorzaak te achterhalen van jouw overgewicht.

OFF

Categories: Gezondheid

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930