Soorten bomen

Soorten bomen.

Er zijn vele soorten bomen. Hoge, brede, lage, leibomen met grote bladeren, kleine bladeren, naalden , bladverliezende en wintergroene bomen. Voor elke tuin is er wel een geschikte boom. In iedere smaak is er wel een boom te krijgen.

 

Dakbomen.

Een dakboom kan je ook als parasol zien. Een dakboom geeft net als een parasol schaduw. Een lekker plekje in tuin of op het terras waar je even in de schaduw kunt zitten. Een dakboom is een mooie natuurlijke overkapping voor in de tuin of op het terras. De vorm van een dakboom is niet natuurlijk. De dakbomen worden gekweekt in een dakvorm. In de natuur groeien deze bomen de hoogte in. Daarom is het ook heel belangrijk dat je een dakboom goed bij houdt qua snoeien. Het is namelijk zo als je hem niet snoeit zal de dakvorm verwilderen en zal het een boom die de hoogte in groeit worden. Een dakboom kun je het beste planten van oktober tot juni. Let wel op dat het niet vriest. Dan kun je niet planten. In de zomer kan het ook maar dan worden ze in pot geleverd en is de prijs meestal hoger. Dakbomen worden in de zomer in pot geleverd om uitdroging te voorkomen. Om het aanslaan van dakbomen te verbeteren is het belangrijk dat de dakbomen het eerste jaar genoeg water krijgen. Vooral in warme en droge periodes is het belangrijk dat de dakbomen water krijgen.

 

Bolbomen.

Bolboom is een boom die alleen een groeiende bol / kroon heeft. De stam zal niet of nog heel minimaal groeien in de hoogte. De stam zal alleen in de omtrek groeien. Hoe ouder de boom hoe groter de bol word. De bol begint vaak op zo 2 meter. Hier zitten dan de eerste takken van de bol. Een bolboom is geen natuurlijke vorm. Deze vorm word meestal zo gesnoeid. Er zijn ook groenblijvende bolbomen. Deze geven het hele jaar een mooie uitstraling aan je tuin. Vooral de bolcatalpa is een bolboom die je veel tegen komt in de Nederlandse tuinen. Maar er zijn ng veel meer soorten. Een bolbooom moet je wel snoeien. Dit moet je ook bijhouden om zo de bolvorm te behouden. Je kunt het beste in het voorjaar snoeien. Het planten van een bolboom kan het hele jaar. Behalve als het vriest. Bij heel warm weer is het wel belangrijk de bolbomen van genoeg water te voorzien om uitdroging te voorkomen.

 

Zuilbomen.

Zuilbomen zijn slanke bomen. Dit word niet zo gesnoeid maar dit zijn ze van nature. Daarom zullen zuilbomen ook slanke bomen blijven. Doordat ze maar weinig ruimte innemen kunnen ze ook prima in kleine tuinen. Door zijn strakke vorm is een zuilboom heel populair in de Nederlandse tuinen. Je komt zuilbomen ook vaak tegen langs de oprit. Er zijn groenblijvende zuilbomen maar er zijn ook zuilbomen die hun blad in de herfst verliezen. Een zuilboom is de eerste jaar onderhoud vrij. Je hoeft de zuilbomen de eerste jaren niet te snoeien. Doordat ze van nature slank zijn en niet in de breedte zullen groeien hoef je ze niet te snoeien. Wil je ze toch een beetje bij snoeien doe het dan in het voor of najaar. Een zuilboom kun je het beste planten tussen oktober en juni. In de zomer kunnen ze ook geplant worden maar da is het zeer belangrijk dat de bomen genoeg water krijgen elke dag!

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930