Soorten garagedeuren

Een deur met een zeer moderne uitstraling.

Garagedeuren zijn er in allerlei afmetingen en modellen. De meest gebruikte deur is toch wel de kanteldeur. Dergelijke deuren worden vaak standaard bij een woning geleverd als er een garage bij het huis zit. Maar de trend is dat de klassieke kanteldeur steeds vaker wordt vervangen voor een roldeur of een sectionaaldeur. Door de jaren heen zijn er nog veel meer type deuren ontworpen, zoals bijvoorbeeld de sectionaaldeur. Meer over de verschillende soorten garagedeuren lees je in de onderstaande paragrafen.

De kanteldeur

Zoals we in de inleiding al aangaven, is dit een van de meest gebruikte garagedeuren. Op dit type deur zijn twee variaties verkrijgbaar. De eerste is het model dat naar binnen toe kantelt en het tweede model kantelt naar buiten. Kanteldeuren zijn eenvoudig in gebruik en kunnen behoorlijk wat jaren meegaan.

Sectionaaldeur

Sectionale garagedeuren kun je het beste omschrijven als een deur die uit lamellen bestaat. Iedere lamel, of eenvoudiger gezegd ‘plank’, is ongeveer 50 cm hoog. Bij het openen en dicht doen van de deur worden de lamellen omhoog gehaald en direct onder het plafond in de garage in de rails gehangen. Het grote voordeel van sectionale garagedeuren, is dat de lamellen goed geïsoleerd zijn en rubberen onderdelen ervoor zorgen dat de garage vrijwel tochtvrij blijft.

Een ander belangrijk voordeel van een sectionaal garagedeur, is dat je ook een aparte loopdeur in de deur kunt verwerken zodat je niet iedere keer de gehele deur hoeft te openen als je bijvoorbeeld alleen een fiets in de garage wilt stallen.

Roldeuren

De roldeur is het verleden behoorlijk populair geweest. Dat komt omdat dit model ideaal is als er rondom het plafond in de garage geen ruimte is om de deur te hangen wanneer je hem hebt geopend.

Garagedeur zelf bevestigen of laten monteren?

Het is geen eenvoudige klus om een garagedeur zelfstandig te monteren. Wanneer je dus niet zo technisch bent, heeft het de voorkeur om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen die de deur op de juiste manier installeert. Niet alleen weet je dan dat je deur op de juiste manier is geplaatst, maar ook bespaar je jezelf een hoop tijd en gedoe. Al met al is een goede garagedeur niet alleen erg praktisch voor jezelf, maar kan het ook mogelijk een (klein) voordeel geven bij de verkoop van je woning.

OFF
Sjoerd


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930