Speelgoed

Wat is Pokémon

Pokémon een animatieserie uit Japan dat als één van de bekendste animatieserie wordt gezien die uitgezonden wordt op televisie wereldwijd, in deze serie vangen mensen die zichzelf ook wel ‘’Pokémon Trainers’’ noemen fictieve wezens genaamd ‘’Pokémon’’. Deze worden uiteindelijk gebruikt om elkaar te bevechten voor de sport. Pokémon werd door Satoshi Tajiri bedacht in 1991 als een spel voor de Game boy, omdat de populariteit van het spel groeide zijn ze er in 1997 begonnen er een animatieserie van te maken die gericht was voor de jeugd. De serie is al vanaf 1997 nog steeds in volle gang en inmiddels zit de serie in zijn twintigste seizoen.

Pokémon speelgoed

Pokémon is begonnen in 1995 als een spel voor de Game boy die uitgebracht werd door Nintendo, sindsdien is het spel Pokémon uitgegroeid tot de op één na succesvolste game-franchise ter wereld. Net zoals bij de animatieserie worden de spellen nog steeds ontwikkeld en uitgebracht. In 1999 werd ook het kaartspel, wat eerder alleen voor Japan verkrijgbaar was, ook wereldwijd verkrijgbaar. Dit kaartspel is erg populair onder de schoolgaande jeugd en is daarbij één van de bekendste kaartspellen. De kaarten voor dit spel kan je de vorm van pakjes in veel speelgoedwinkels halen en bestaat uit een aantal willekeurige kaarten, deze kaarten kunnen Pokémon zijn, maar ook andere dingen zoals een bepaald voorwerp wat gebruikt kan worden. Het spel kan op verschillende manieren gespeelt worden maar meestal worden de kaarten gebruikt als verzamelobject.

Speelgoed voor de oudere generatie

Natuurlijk is Pokémon bedoeld voor de jonge generatie (9-12) jaar, maar kan ook erg leuk zijn voor de oudere generatie. Ook speelgoed zoals bordspellen, puzzels en denkspellen zijn gericht op zowel de jonge kinderen, als de ouderen. Vooral bordspellen zoals mens-erger-je-niet, monopoly en scrabble zijn leuke spellen om te doen wanneer je bijvoorbeeld met samen met het gezin iets leuks wilt doen op een avond. Ook onder de jongvolwassenen zijn er diverse bordspellen die gebruikt kunnen worden op bijvoorbeeld een feestje om het allemaal wat leuker en gezelliger te maken. Voor de jongste telgen en dan met name de meisjes zijn er ook leuke artikelen verkrijgbaar van animatiefilms. Wat vooral veel verkocht wordt is o.a. frozen speelgoed, dit zijn poppen en dergelijke van de populaire animatiefilm Frozen.

OFF

Categories: Links

Digikring


januari 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031