Supersnel een shirt opvouwen

De was opvouwen – het is niemands favoriete klusje. T-shirts zijn misschien wel de vervelendste kledingstukken om voor je neus te krijgen: veel mensen vinden het een ontzettend gedoe om ze goed op te vouwen. Bovendien zijn het er doorgaans nog veel ook! Veel mensen dragen meerdere shirts per dag, bijvoorbeeld omdat ze gesport hebben, en als je wekelijks voor ieder gezinslid tien shirts op moet vouwen… Niet verrassend, kortom, dat het opvouwen van de was vaak zo veel tijd in beslag neemt. Gelukkig kan het sneller! Vandaag geeft ShirtsofCotton.com je een truc waarmee je shirts binnen twee seconden netjes opvouwt, in vier snelle stappen.

Stap 1

Leg het shirt om te beginnen op een vlakke ondergrond neer, met de rug naar beneden. Het is belangrijk dat je de ruimte hebt om het shirt volledig uit te spreiden. Vervolgens trek je in gedachten twee denkbeeldige lijnen over het shirt heen. Lijn 1 loopt van de schouderpunt van het shirt tot aan de onderkant; dit is dus een verticale lijn vlak langs de zij van het T-shirt. Lijn 2 loopt horizontaal, dus van de linkerzij naar de rechterzij, op precies de helft van het T-shirt.

Stap 2

De twee denkbeeldige lijnen kruisen elkaar iets opzij van het midden van het v-hals t-shirt. Pak het shirt op dit snijpunt vast. Pak met je andere hand het uiteinde van lijn 1 bij de schouder vast, en breng deze kant van het shirt naar de onderkant van lijn 1. Pak de onderkant vast. Je hebt je armen nu gekruist: je moest de hand met de schouderpunt immers over de hand in het midden van het shirt heen brengen.

Stap 3

Blijf het shirt met beide handen vasthouden en til het op. Haal de hand die het snijpunt van de lijnen vastheeft weer opzij, zodat je armen niet langer gekruist zijn. Eventueel moet je nu even schudden om te zorgen dat de boel in model valt, maar je blijft het shirt goed vasthouden.

Stap 4

Het shirt hoeft op dit punt alleen nog maar zijdelings dubbelgevouwen te worden, zodat het laatste uitstekende ‘flapje’ onder de rest terecht komt. En voilà, je hebt nu een keurig opgevouwen dat zo je kast in kan – binnen twee seconden!

Een T-shirt opvouwen met een vouwplank

Er bestaan ook zogenaamde vouwplanken, waarmee je een shirt ook razendsnel op kan vouwen. Leg het shirt in dat geval met de voorkant omlaag op de vouwplank, vouw de zijkanten van de plank naar binnen, en vouw ten slotte ook de onderkant van de plank naar binnen. Ook dit gaat snel en gemakkelijk!

OFF

Categories: Mode

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930