Tips om goedkoop je woning en tuin op te knappen

Je woning en tuin goedkoper opknappen.

Veel mensen besluiten in de zomerperiode om een woning en tuin een flinke opknapbeurt te geven. Immers, klussen zoals bijvoorbeeld het verven van kozijnen zijn dan prettig om uit te voeren, gezien de temperaturen buiten comfortabel zijn en de natte verf snel kan drogen. Maar tegenwoordig zijn er nogal wat gezinnen waar op de kosten moet worden gelet waardoor het opknappen van een woning soms een te dure aangelegenheid wordt. Hoe kun je er in dat geval voor zorgen dat je tegen een relatief kleine investering toch je woning een flinke opknapbeurt kunt geven?

Maak gebruik van aanbiedingen

Wanneer je de folders van de diverse bouwmarkt in ons land naast elkaar legt, zul je al snel opmerken dat bepaalde klusproducten behoorlijk vaak in de aanbieding zijn. Een van deze producten zijn pottenverf die vaak tegen kortingen tot wel 30% te koop zijn. Maar ook producten zoals bijvoorbeeld nieuwe deuren zijn geregeld tegen scherpe prijs in te kopen. Kortom, vergelijk de diverse acties van de bouwmarkten met elkaar en koop bepaalde producten alleen in wanneer ze in de aanbieding zijn, omdat het gewoonweg zonde van je geld is als je bijvoorbeeld verf tegen de normale prijs inkoopt.

Maak volop gebruik van aanbiedingen van bouwmarkten.

Huur klusapparatuur

Wanneer je gaat klussen kom je er al snel achter dat er allerlei apparatuur nodig is om bepaalde klussen goed en snel uit te kunnen voeren. Een goede boormachine kan al snel honderden euro’s kosten. Het afhalen van oud behang met een stoommachine is ook een dure aangelegenheid wanneer je een dergelijke machine zelf besluit aan te schaffen. Maak daarom zeker gebruik van de verhuurdiensten die vrijwel iedere bouwmarkt aanbiedt. Op die manier kun je werkelijk honderden euro’s op de kluskosten besparen.

Onderhandel over prijzen

Met name wanneer je besluit om naast het opknappen van je woning ook bijvoorbeeld nieuwe meubels aan te schaffen, is het heel belangrijk om met de verkoper te onderhandelen over de prijs. Je zult al snel merken dat je op producten zoals banken, bedden en ander meubilair van je woning vele honderden euro’s kunnen besparen als je maar om korting vraagt. Meer tips om op het opnieuw inrichten van je woning te besparen kun je  in dit artikel vinden: http://www.nycsentras.com/nieuwe-meubels-lees-onze-tips-1/

Bij de aankoop van klusproducten loont het als je onderhandelt over de aanschafprijs.

Het opknappen van je tuin

Wanneer mensen hun huis gaan opknappen, nemen ze vaak ook gelijk de tuin mee. Ook op dit vlak kun je tegen relatief lage kosten te werk gaan. Het internet staat namelijk vol met filmpjes over hoe je bepaalde werkzaamheden in je tuin prima zelf kunt uitvoeren en daarmee geen dure hovenier hoeft in te huren. Ook scheelt het veel geld als je de omheining van je tuin zelf aanlegt, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een schutting.

Al met al is het opknappen van een woning en je tuin al snel een kostbare zaak. Echter, je kunt de kosten flink drukken door slim je producten in te kopen en de werkzaamheden zelf uitvoeren met behulp van informatie die je op het internet kunt vinden.

OFF

Categories: Woning en tuin

Sjoerd


september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930