Transitievergoeding bij ontslag: Gebruik deze voor opleiding tot ZRA!

De Overheid heeft de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) geĆÆntroduceerd waardoor het ontslagrecht per juli 2015 is gewijzigd. Volgens de Overheid wordt met het ontslag-onderdeel van de WWZ de dynamiek op de arbeidsmarkt en de arbeidsmobiliteit van oudere werknemers verbeterd en de productiviteit verhoogd.
Bij ontslag ontvangt werknemer een wettelijke verplichte- transitievergoeding, mits werknemer minimaal 2 jaar in dienst is. Deze vergoeding mag worden ingezet voor scholing en het vinden van een nieuwe baan via outplacement. 50-plussers ontvangen tot 2020 een hogere transitievergoeding.

Zo heeft bij voorbeeld de ING een ontslag ronde aangekondigd. Vele honderden werknemers zullen worden ontslagen. De meeste ontslagen zullen vallen bij Nationale Nederlanden, de verzekeringspoot van ING. Ook ABN-AMRO werkt met een sociaal plan bij ontslag, met onder meer het doel de gevolgen van ontslag voor de ontslagen werknemers te verzachten door middel van een ontslagvergoeding of outplacement.

Het doel van dit alles is dat men na een ontslag zo snel mogelijk weer aan de slag gaat.

Odresa is al doende ook enkele mensen uit het bankwezen op te leiden tot ZRA, zelfstandig reisadviseur. Na het succesvol afronden van deze opleiding kan de student direct aan de slag als zelfstandig ondernemer bij een aantal franchisegevers die de opleiding erkennen c.q. Aanbevelen.
Al met al houdt dit in, dat men met het diploma en na een goed verlopen intake bij de franchisegever men meestal direct aan de slag kan als ZRA. Vaak moet men alleen nog kort intern een training volgen op systemen, die bij elke organisatie anders kunnen zijn. De afgestudeerden van Odresa opleidingen zijn momenteel zonder uitzondering succesvol aan het werk als ZRA.

Odresa is de enige opleider in Nederland voor dit boeiende vak. Odresa biedt een gedegen opleiding die de student in korte tijd klaarstoomt voor het vak van Zelfstandig reisadviseur. Ook hanteren wij eigen studiemateriaal met regelmatige updates.

ODRESA

Opleiding tot ZRA, binnen 4 maanden aan het werk als zelfstandig reisadviseur.
transitievergoeding-inzet

Auteur: Odresa Opleidingen, IP adres: 85.150.196.6, Website: http://odresa.nl

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF
admin


september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930