Trek erop uit met de camper

Wie weet ga jij dit jaar wel voor het allereerst kamperen in je leven. Misschien ben jij wel zo iemand die verder nog nooit echt serieus voor een iets langere tijd dan een festival hier en daar gekampeerd heeft. Dan zijn een aantal goede tips waarschijnlijk wel welkom.

 

De eerste keer kamperen, kan je het beste met een tent doen. Zo weet je direct of het geschikt is. Een luxe camper is natuurlijk ook wel kamperen, maar dat is toch net wat anders. Bovendien, als het bijna een worden met natuur en omgeving niks blijkt te zijn, kan je maar beter geen investering in een dure camper gedaan hebben.

 

Koop daarom allereerst een geschikte tent. Bepaal je doelen voor de vakantie en let op het aantal mensen met wie je op vakantie gaat. Het spreekt voor zich dat samen van camping naar camping gaan een hele andere kampeervakantie is, dan er op uit trekken met het hele gezin. Maak daarna een checklist met wat je allemaal mee wilt en gaat nemen en bespreek dit eens met iemand met wat meer ervaring op het gebied van kamperen. Hij of zij kan specifieke tips geven over wat wel en niet handig is om mee te nemen. Zet je gekochte tent altijd eerst een thuis -of als er geen plek is ergens in de openbare ruimte- op. Je hoeft dit niet te doen, maar dan moet je wel vriendelijk kunnen blijven lachen als alles ergens in Frankrijk misgaat en de andere campinggasten wel door je heen lijken te kijken. Gebruik ook altijd een goed grondzeil. Zo voorkom je bij een bui of ochtenddauw nattigheid in de tent. En ohja: accepteer dat niet alles goed gaat. Dat hoort nou eenmaal bij het avontuur dat kamperen is.

 

Mocht je volgend jaar met de caravan of camper weg willen. Zet er dan een goede achteruitrijcamera op. Een achteruitrijcamera set kopen hoeft niet duur te zijn. Kies bijvoorbeeld voor de achteruitrijcamera waeco.

 

Deze advertorial is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
OFF

Categories: Auto's

Digikring


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930