Trekhaak kopen; waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar een trekhaak voor onder je auto? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen en laten monteren van een trekhaak. Het is essentieel om de juiste trekhaak te selecteren en de trekhaak op de juiste manier te monteren. Daarom vertellen wij in dit artikel waar je op moet letten bij het aanschaffen van een trekhaak.

 

Wil je een trekhaak kopen? Op Trekhaakmarkt vind je een ruim assortiment!

 

Bij het kopen van een trekhaak moet je rekening houden met onderstaande processen en aandachtspunten:

 

  • Doel van de trekhaak. Waarvoor ga je de trekhaak gebruiken? En hoe vaak? Dit is handig om te weten bij het kiezen van het type haak en kabelset.

  • Juiste autogegevens. Voor iedere auto heb je een andere trekhaak, een trekhaak past vaak maar onder één of twee type auto’s. Zorg er dus voor dat je de juiste auto gegevens gebruikt.

  • Kies een type. Afneembaar, vast of wegdraaibaar? Welk type trekhaak heeft jouw voorkeur? Maak een keuze!

  • Kabelset. Het zoeken van een kabelset kan ook lastig zijn. Gebruik je de trekhaak voor een moderne caravan of gebruik je deze alleen voor een fietsendrager? Bij een caravan is een 13 polige kabelset nodig, voor een fietsendrager niet. Dat scheelt weer wat centen.

Type trekhaken

Zoals we hierboven beschrijven is het uitkiezen van een type trekhaak essentatieel. Een trekhaak is namelijk autospecifiek, waardoor het belangrijk is om de juiste trekhaak voor jouw auto te selecteren. Voor de meeste voertuigen zijn er twee type trekhaken, namelijk: vast en afneembaar. In sommige gevallen wordt er ook een wegdraaibare trekhaak aangeboden. Waarom verschilt dit per auto?

 

  • Prijsverschillen, een dure trekhaak voorzien van de laatste ontwikkelingen is voor de meeste auto’s niet nodig.

  • Niet elke auto biedt genoeg ruimte om elk type trekhaak te monteren.

  • De auto mag niet trekken, alleen dragen. (elektrische en kleine auto’s)

Vaste trekhaak

Gebruik je regelmatig een trekhaak? Dan is een vaste trekhaak ideaal! Deze is altijd beschikbaar, onderhoudsvrij en gaat een heel autoleven mee. Een vaste trekhaak is geschikt voor alles, dus van caravan tot fietsendrager.

Afneembare trekhaak

Heb je maar af en toe een trekhaak nodig? En wil je geen lelijke trekhaak op je auto? Dan kan je kiezen voor een afneembare trekhaak. Zo kan je hem eraf halen op het moment dat je hem een tijdje niet gebruikt.

Wegdraaibare trekhaak

Een wegdraaibare trekhaak kan je eenvoudig wegdraaien onder je auto, zo zie je niet dat er een trekhaak aanwezig is. Terwijl je binnen enkele seconden de trekhaak terug kan draaien als je hem nodig hebt. Ideaal dus!

 
OFF

Categories: Auto's

Digikring


september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930