Twee manieren om je vermogen te laten groeien

Nu de spaarrentes extreem laag zijn, kijken veel mensen naar de mogelijkheden om op andere manieren hun vermogen te laten groeien. Welke manieren zijn dat zoal? Laten we er eens een aantal bespreken.

BeleggenBeleggen in aandelen

In aandelen beleggen klinkt aanvankelijk erg aanlokkelijk, maar wees je ervan bewust dat beleggen echt een vak is en dat het de nodige deskundigheid en discipline vraagt om er daadwerkelijk geld met te verdienen. Denk bijvoorbeeld aan het kunnen opstellen van een doordachte strategie om te beleggen en het uit kunnen schakelen van emoties bij het nemen van beslissingen die grote financiƫle gevolgen kunnen hebben. Kortom, beleggen in aandelen kan zeker voor vermogensgroei zorgen, maar het is van groot belang dat je weet waar je mee bezig bent.

Multi Level Marketing

Met Multi Level Marketing (afgekort MLM) is het de bedoeling dat je producten aan je eigen netwerk (denk bijvoorbeeld aan verzorgingsproducten of producten die met de gezondheid hebben te maken zoals voedingssupplementen).

Dit realiseer je door gratis monsters binnen je netwerk uit te delen om op die manier mensen enthousiast te maken over het product dat je verkoopt. Het ideale gevolg daarvan is dat deze mensen na het uitproberen van het product op de lange termijn bij je blijven afnemen. Daarnaast is het doel dat jouw klanten de producten vervolgens in hun eigen netwerk verkopen. Over deze verkoop ontvang jij vervolgens een stukje commissie waardoor er sprake is van passief inkomen. Immers, jouw klanten verkopen voor jou en jij ontvangt daar een vergoeding voor zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

MLM klinkt in eerste instantie zeer aantrekkelijk, maar het gevaar ligt op de loer dat mensen uit je netwerk het irritant vinden dat je een producten probeert te verkopen. Wees dus heel voorzichtig en gebruik zeker geen opdringerige verkooptechnieken om je product in je netwerk aan de man te brengen. Doe je dat wel, dan loop je het risico dat je relatie met mensen die je kent kan beschadigen of erger nog kunt kwijtraken.

Doe wat bij jou past

Waar het uiteindelijk om draait, is dat de manier waarop jij je vermogen wilt laten groeien bij jou als persoon moeten passen. Op die manier is de basis in ieder geval goed. Maar los daarvan dien je natuurlijk ook de nodige kennis en vaardigheden te hebben. Verdiep je dus eerst rustig in de verschillende mogelijkheden om je vermogen te laten groeien en kijk wat het beste bij jou past.

OFF

Categories: Financieel

Sjoerd


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930