Uitleesapparatuur voor de auto

Vroeger waren auto’s nog vrij simpel, zonder allerlei ingewikkelde elektronica. Een auto was nog echt een mechanische machine. Dit was natuurlijk een groot voordeel voor de automonteurs, want de werkzaamheden voor iedere auto was vergelijkbaar en het was echt handwerk. Tegenwoordig heeft iedere monteur een computer nodig om zijn werk goed te kunnen doen, want een auto zit tegenwoordig helemaal volgepropt met allerlei elektronica.

Uitlezen van een auto

De komt van meer en meer elektronica in auto’s brengt gelukkig ook de apparatuur met zich mee om hier goed mee om te kunnen gaan. Een storing is nou eenmaal altijd mogelijk in elektronica. Met goede uitleesapparatuur kan een monteur een storing vrij eenvoudig achterhalen, zodat deze weet waar er onderhoud nodig is in de auto. Voordeel hiervan is dat er ook geen onnodig onderhoud nodig is, want de monteur kan precies de staat van de auto uitlezen. Naast het uitlezen van foutcodes en dergelijke voor onderhoud aan de auto, valt er ook nog het een en ander te programmeren met de diagnose apparatuur.

Programmeren van auto’s

Uitleesapparatuur is dus een ideale ondersteuning bij het onderhoud van de auto, maar daarnaast zijn er bij verschillende auto’s ook nog allerlei technische snufjes nodig. Bijvoorbeeld het programmeren van de verlichting of centrale deurvergrendeling. Een voorbeeldje; bij veel auto’s is het bijvoorbeeld mogelijk om softwarematig in te stellen dat de deuren automatisch op slot gaan, wanneer de auto harder rijdt dan 15km/h. Dit is een beveiliging die ervoor zorgt dat niemand ongevraagd de deur van je auto kan opentrekken. Stel je staat stil voor een stoplicht en iemand wil je beroven door de deur open te trekken. Aangezien je nog an het rijden bent, zijn de deuren automatisch op slot gegaan en kan niemand van buitenaf de deur openen. Wel is het natuurlijk even opletten wanneer je een passagier gaat ophalen, dan moet je handmatig even het slot eraf halen.

OFF

Categories: Auto's

Digikring


maart 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031