Uw vloer isoleren; goed voor milieu, gezondheid en portomonee!

Steeds meer mensen kiezen er voor om de vloer van hun woning of bedrijfpand te laten isoleren. Waarom? Het is een goede investering die direct een paar mooie voordelen biedt.

Vloerisolatie helpt tegen vocht en schimmel

Op de begane grond van een pand kan er vaak sprake zijn van vochtigheid. Uiteindelijk kan dit zelf leiden tot schimmel. Naast dat het niet hygienisch is en onaangenaam, is het erg ongezond. Vocht trekt huisstofmijt aan en dit kan zorgen voor slechte luchtkwaliteit en problemen met de luchtwegen. Goede vloerisolatie voorkomt deze problemen direct.

Gaat tochten tegen

Wanneer er geen vloerisolatie is komt er via kieren en naden koude lucht binnen via de kruipruimte. Dit kan zorgen voor een continue gevoel van onbehagen, bewust of onbewust. KWalitatieve voerisolatie zorgt er voor dat tocht de woning niet meer in komt.

Voorkomt warmteverlies

Wanneer er sprak is van een niet- of slecht geïsoleerde vloer kan dit zorgen voor een verlies van wel tien tot twintig procent van de warmte in de ruimte. Niet goed voor het comfort in huis en slecht voor het mileur omdat u meer stookt dan nodig is. En bovendien niet goed voor de portomonee!

Heeft u zelf ervaring met isoleren van de vloer? Deel uw tips met andere lezers!

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


januari 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031