Vaste telefonie steeds minder vaak in abonnement

Steeds meer mensen gebruiken een mobiele telefoon. Niet alleen als ze buitenshuis zijn, maar ook als ze gewoon thuis zijn. Daarom hebben steeds minder mensen behoefte aan een vaste telefoonlijn. Om geld te besparen, sluiten ze een abonnement af zonder vaste telefonie. Telecomproviders spelen hierop in door meer en meer abonnementen zonder vaste telefonie aan te bieden. 

Minder bellers op de vaste lijn

Toen nog bijna niemand een mobiele telefoon had, gebruikte je de vaste lijn om iemand te pakken te krijgen. Nu is dit wel anders. In 2016 belde een kwart van de Nederlanders ngo dagelijks met de vast telefoon. Inmiddels is dit percentage nog lager geworden. Ter vergelijking: in 2012 belde nog ruim 70 procent van de Nederlanders iedere dag met zijn of haar vaste telefoon. Je kunt dan ook zeker stellen dat de vaste telefoon door de jaren heen minder populair is geworden. 

Geen vaste lijn meer na verhuizing

Een groot deel van de mensen die stopt met het bellen op de vaste lijn, doet dit na een verhuizing. Na een verhuizing moet je namelijk toch een nieuw abonnement voor internet, televisie en eventueel telefonie afsluiten. Gebruik je je vaste telefoonlijn eigenlijk nooit meer? Dan is dit een goed moment om ervoor te kiezen een abonnement zonder vaste telefonie af te sluiten. 

Daarnaast stappen veel mensen over op een abonnement zonder vaste telefonie om geld te besparen. Bellen op de vaste lijn is niet heel duur, maar het is zonde om extra voor je abonnement te betalen als je eigenlijk nooit met je vaste telefoon belt. Zeker als je ook een mobiel abonnement hebt. Daarom zeggen veel mensen hun abonnement voor vaste telefonie op, om vervolgens alle telefoontjes met de mobiele telefoon te plegen.

 

Bron: https://allesineenpakketten.nl/ 

OFF

Categories: Internet

Digikring


maart 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031