Verbruikt GPS data?

Gps wordt steeds vaker gebruikt, het kan voertuigen volgen, maar het kan ons bijvoorbeeld ook de weg wijzen. Een gps tracker wordt vaak geplaatst in een voertuig, als deze dan gestolen wordt dan kan hij gemakkelijker terug gevonden worden. Hierdoor heb je dus minder risico. Daarnaast bevindt het zich vaak in de auto, omdat het de weg kan wijzen. Ook als je ergens naar toe moet lopen of onder het fietsen wordt vaak de gps gebruikt. omdat de meeste mensen hun smartphone altijd bij hun hebben, wordt er vaak gps aangezet op de smartphone. Toch weten we vaak niet of gps ook data verbruikt en daar zal dit artikel antwoord op geven.

GPS staat voor Global Positioning System en bestaat uit twee onderdelen: GPS en Assisted-GPS. De GPS kan met behulp van satellieten jouw locatie bepalen. Assisted-GPS maakt daarentegen gebruik van telefonie- en datanetwerken om jouw locatie te bepalen. In apps met een locatiebepaling worden vaak beide systemen gecombineerd, het telefonie- en datanetwerk wordt dan vaak gebruikt om snel jouw locatie te kunnen bepalen en het GPS wordt gebruikt om nauwkeurig jouw locatie te kunnen bepalen. GPS verbruikt in principe geen data, het misverstand wordt vaak veroorzaakt door de combinatie van de twee systemen op jouw smartphone. Daarnaast gebruiken veel navigatie-apps data en zonder werken ze niet altijd. Dit wekt de indruk dat de GPS-functie alleen met data werkt, maar dit is dus niet zo.

Om de Assisted-GPS minder te gebruiken is het verstandig je locatievoorzieningen uit te zetten, daarnaast is het altijd handig om maps op je smartphone te hebben staan. Er zijn namelijk locatie-apps die gratis online en offline te gebruiken zijn. Voortaan kun jij weer rustig je route voortzetten door middel van de GPS zonder dat je je veel zorgen hoeft te maken over je data. Bent u meer geïnteresseerd in het beschermen van voertuigen met gps trackers, dan zijn er veel bedrijven die hier alles van af weten. 

OFF

Categories: Diensten

Digikring


maart 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031