Vergelijken van verhuisbedrijven

Het vergelijken van verhuisbedrijven

Wanneer er een verhuizing plaats gaat vinden, is de kans groot dat hierbij een verhuisbedrijf wordt ingeschakeld. Dit zorgt bij veel mensen tot een hoop onduidelijkheid. Het is heel makkelijk om diverse verhuizers te vinden online. Alleen waarop moet de keuze worden gebaseerd?

Grotendeels, zeg 99% van de verhuisbedrijven, hebben een eigen website. Hier valt natuurlijk al veel informatie vanaf te halen. Maar dit is niet heel erg objectief, deze teksten hebben ze allemaal zelf geschreven, dus ieder verhuisbedrijf lijkt geschikt te zijn. Door zelf hier wat dieper op in te gaan, kan er een verhuisbedrijf worden gevonden die daadwerkelijk past bij uw wensen.

Formuleren van de wensen

Om te beginnen is het belangrijk om de wensen op papier te zetten. Vooraf zal er worden bepaald wat er zoal gedaan moet worden. De basis is natuurlijk het aantal spullen wat daadwerkelijk mee verhuist dient te worden. Maak een inventarisatie van spullen die mee gaan naar de nieuwe woning. Punt 2 om over na te denken is de hoeveelheid hulp die wenselijk is. Mogelijk kunt u zelf ook nog helpen met het verhuizen, dit zal altijd schelen in de kosten. Het inhuren van verhuizers is naast het transport het meest kostbaar.

Wat ook belangrijk zal zijn, is het opschrijven van de moeilijkheden/beperkingen. Zo kan de locatie van het huis lastig zijn om te bereiken met een verhuiswagen. Maar ook op het moment dat er geen lift in een appartement aanwezig is. Door vooraf alles te noteren, kan er een complete prijs worden gemaakt. Alles is namelijk op te lossen, maar bijvoorbeeld het huren van een verhuislift brengt weer kosten met zich mee. 

Makkelijkste manier om verhuizers te vergelijken

In de regio zijn vast meer dan 5 a 10 verhuisbedrijven te vinden als u op internet gaat zoeken. Maar hoe kan er nou gemakkelijk een vergelijking worden gemaakt? Vroeger moest ieder bedrijf apart benaderd worden en kon er worden genoteerd wat de kosten waren. Na een tiental belletjes had u een lijstje met overzicht van de prijzen. Dit kan een stuk makkelijker, er zijn diverse websites die hierbij helpen. Door eenmalig een formulier in te vullen, zullen er direct meerdere verhuisbedrijven in de regio worden aangescrheven. U ontvangt zelf eenvoudig op de mail een overzicht van de offertes. Soms willen bedrijven langs komen om een betere indicatie te kunnen maken. Maar binnen enkele minuten kan alles geregeld zijn.

Na het ontvangen van offertes

Nadat de offertes zijn ontvangen, is het belangrijk om de vergelijking te gaan maken. Dit kan eenvoudig door naar de prijzen te kijken. Houdt hierbij wel aan dat de totale kosten naast elkaar gelegd moeten worden. Kijk daarom goed naar het complete plaatje. Maar naast de kosten is het ook belangrijk om naar de communicatie te kijken, in hoeverre komt een bedrijf de afspraken na.

Niemand wilt een verhuizing doen met een bedrijf waarbij het lastig communiceren is. Een verhuizing uitbesteden word juist gedaan om de stress te verminderen. Niet om er extra zorgen bij te krijgen. Daarom gaat het vaak ook om een gevoel wat er ontstaat bij een verhuisbedrijf. De verschillen zullen duidelijk zichtbaar worden.

 

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


januari 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031