Verklein de kans op een inbraak in je woning

In de zomermaanden, waarin veel mensen op de lange vakanties gaan, wordt er vaak nog te weinig aandacht gegeven aan het beveiligen van de woning. Het gevolg is dat inbrekers hun kans schoon zien en op hun gemak hun slag kunnen slaan. Dat is niet alleen erg vervelend wanneer je terugkomt van vakantie, maar ook in de maanden daarna. Een inbraak geeft mensen vaak op een langere termijn een onveilig of naar gevoel en dat is allesbehalve prettig. Neem daarom een aantal simpele maatregelen waarmee je de kans op een inbraak behoorlijk kunt verkleinen.

Breng verlichting met sensoren aan

De eerste maatregel die je kunt nemen, is het aanbrengen van verlichting bij deuren en ramen. Het geniet de voorkeur om te kiezen voor verlichting die op basis van sensoren aan en uit wordt geschakeld. Dit is niet alleen een stuk milieuvriendelijker, maar zorgt er ook voor dat de lamp alleen aangaat als er iemand bij de desbetreffende lamp in de buurt komt op een moment dat je dat niet verwacht. Wanneer een lamp dan gaat branden zul je sneller getriggerd worden en kun je indien nodig passende maatregelen nemen (bijvoorbeeld de politie bellen indien blijkt dat er daadwerkelijk wordt ingebroken).

Zorg voor  goede sloten

In vele huizen zijn nog altijd sloten aanwezig die voor inbrekers gemakkelijk te openen zijn. Je kunt dit eenvoudig oplossen door bijvoorbeeld te kiezen voor haken die je met een sleuteltje op slot kunnen draaien. Ook zijn er winkels die talloze goedgekeurde sloten hebben die je op deuren en ramen kunt aanbrengen. Kortom, met een kleine investering kun je het voor inbrekers vaak al eenvoudig een stuk lastiger maken om bij je in te breken.

Snoei hoge heggen rondom je woning

Veel mensen kiezen ervoor om hoge schuttingen of hoge heggen rondom hun woning aan te brengen. Op zich is dit voor de privacy natuurlijk hartstikke fijn, maar op bepaalde plekken rondom je woning is het juist goed om ervoor te zorgen dat buitenstaanders volop zicht hebben. Belangrijke plekken zijn bijvoorbeeld de voordeur en eventueel de garagedeur. Overigens zijn er op de markt talloze losse garagedeur onderdelen te koop waarmee je het inbrekers moeilijker kunt maken om via de garagedeur in te breken. Dus de aanschaf van een nieuwe deur is lang niet altijd nodig.

Door met de drie besproken tips aan de slag te gaan, kun je de kans op een inbraak al aanzienlijk verkleinen. Het is immers algemeen bekend dat inbrekers een woning waar het lijkt om moeilijk in te breken sneller voorbij zullen lopen dan een woning waarbij de kans op succes zeer groot lijkt. Spendeer dit jaar dus niet al je geld aan je vakantie, maar houdt ook een stukje over om te investeren in de beveiliging van je huis. Dan kun je straks heerlijk op vakantie onbezorgd van het lekkere zomerse zonnetje gaan genieten!

OFF

Categories: Woning en tuin Tags:

Sjoerd


september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930