Verschillende type van tennissnaren

Voor elke tennisser die regelmatig wedstrijden speelt, is de juiste tennisracket kopenvan groot belang. De eigenschappen van een tennisracket kunnen sterk verschillen en dat geldt ook voor het type tennissnaren. Bij goedkope tennissnaren wordt er standaard gebruik gemaakt van Nylon, deze snaren zijn dan ook prima voor een recreatief tennisser of een clubspeler. Wanneer je ambitie verder reikt, is het slim om ook eens verder te kijken. Er zijn verschillende types van tennissnaren met verschillende eigenschappen, we overlopen ze hier even.

 

Nylon

De meeste tennissers spelen met dit type snaren. Nylon snaren zijn soepel en er zijn verschillende variaties voor elk soort tennisser. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit maar Nylon snaren zijn over het algemeen de goedkoopste optie.

 

Polyestersnaren

Voor tennisrackets wordt een speciaal soort polyester gebruikt door een specifieke samenstelling van het polyester die ervoor zorgt dat de snaren buigzaam blijven bij het spelen. Een groot voordeel is de lange levensduur van de snaren, ze slijten minder snel dan nylon. Een nadeel is dat polyester snaren minder power en comfort geven tijdens het tennissen.

 

Multifilament

Deze snare zijn eigenlijk nylonsnaren maar dan zonder vaste kern. Dit zorgt ervoor dat ze extra comfort en balgevoel geven en een hoge elasticiteit hebben. De snaren zijn vrij dun en krijgen een beschermende coating aangebracht die voorkomt dat de snaren snel breken. Deze coating raakt wel uitgewerkt met de tijd. Een groot voordeel aan de multifilament snaren is dat ze het hoogst mogelijke comfort geven tijdens het spelen, daarmee zijn ze ook perfect voor spelers die gevoelig zijn voor blessures. Hiertegenover staat dat er wel een prijskaartje aan vast hangt. Head racketszijn vaak voorzien van deze snaren.

 

Kevlar

Dit is een kunststofvezel die ook gebruikt wordt voor kogelvrije vesten. Het is een stugge vezel die zeer slijtvast is. Het nadeel is dat er daardoor weinig flexibiliteit inzit, de kracht van een slag komt volledig op je arm terecht, het is dus geen goede keuze als je gevoelig bent voor blessures. 

OFF

Categories: Sport en Spel

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930