Verwarmen door warme lucht

Ventilatie is tegenwoordig een semantisch woord voor verkoeling, dat is niet helemaal terecht want je kunt veel meer met ventilatie. In de basis is ventilatie sowieso veel nuttiger dan alleen het verkoelen van ruimtes. Zo kun je ruimtes ook gezonder maken door middel van ventilatie. Ventilatie zorgt namelijk vanuit de basis voor een gezonder klimaat door middel van filters. Deze filters bevinden zich in de systemen en zorgen ervoor dat schadelijke stofjes en andere deeltjes blijven hangen. Vervolgens wordt er schone lucht de ruimte in teruggeblazen. Door dit proces constant te herhalen zorgt ventilatie voor gezondere lucht.

Ruimtes verwarmen

Maar wat praktisch niemand weet is dat je ruimtes ook zonder problemen kunt verwarmen door middel van ventilatie. Dit soort ventilatie komt in de vorm van een wtw unit. Dit soort units komen in veel verschillende vormen en maten. Het verschil tussen deze units zit vaak in de mate van luchtverplaatsing die deze units aankunnen. WTW units zijn uitermate geschikt voor het verlagen van je stroomrekening. Ouderwetse verwarmingssystemen, zoals een CV zorgen ervoor dat nieuwe koude lucht wordt opgewarmd, een WTW unit zorgt ervoor dat licht afgekoelde lucht wordt opgewarmd. Dit zorgt ervoor dat een minder groot temperatuursverschil overbrugd dient te worden en hiermee dus een besparing wordt gerealiseerd op stroom en energiekosten.

Verschil en keuze

Zoals beschreven bestaat het verschil tussen WTW units vooral in de mate waarin luchtverplaatsing gerealiseerd kan worden. Een expert op het gebied van luchtbehandeling kan je vrij sekuur inzicht geven in het type WTW unit dat je woning vereist. Zorg er dus voor dat je altijd advies opvraagd bij een specialist. 

 

OFF
Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031