Verzekering voor je huisdier: wel of niet doen?

Wellicht heb je er al eens van gehoord. De huisdierenverzekering. Deze verzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering voor personen. Het doel van deze huisdierenverzekering zou moeten zijn om niet voor onverwachte kosten te komen staan bij een eventuele noodzakelijke behandeling van het huisdier. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat huisdieren nog veel te vaak onnodig sterven doordat baasjes ervoor kiezen hun huisdier te laten inslapen wanneer bijvoorbeeld een chronische ziekte wordt vastgesteld bij het dier. Een huisdierenverzekering zou ervoor moeten zorgen dat mensen hun huisdier in de toekomst minder snel opgeven.

 

Voordelen van een dierenverzekering

Een duidelijk voordeel van een huisdierenverzekering is natuurlijk dat onverwachte kosten (gedeeltelijk) worden vergoedt door de verzekeraar. Daarnaast bieden enkele verzekeraars de mogelijkheid tot complete dekking van de kosten of het niet te hoeven voorschieten van de rekening. Om dit te bereiken is door verzekeraars een samenwerking met een groot aantal dierenartsen aangegaan. Let er wel op dat ook wanneer de verzekeraar de kosten volledig dekt, er waarschijnlijk wel een bepaald bedrag aan eigen risico gerekend wordt.

 

Nadelen van een dierenverzekering

Een duidelijk nadeel van een dierenverzekering is oververzekering. Dat houdt in dat je maandelijks premie betaald voor een verzekering waarvan je niet of nauwelijks gebruik maakt. Dat is natuurlijk zonde van het geld. In bepaalde gevallen is het wenselijker een spaarpotje apart te zetten voor het huisdier waarop aanspraak gemaakt kan worden in het geval van kosten. Blijven die kosten uit? Dan hou je het bedrag voor jezelf of koopt iets leuks voor je huisdier. Mocht er onverhoopt toch een operatie of iets dergelijks nodig zijn? Dan zul je alsnog moeten kiezen om voor deze kosten op te draaien of ervoor te kiezen het huisdier te laten inslapen.

 

Dierenverzekeringen vergelijken

Dierenverzekeringen zijn beschikbaar in vele soorten en maten. Een verzekering tegen ongelukjes is bijvoorbeeld al beschikbaar vanaf iets meer dan 3 euro per maand. Een volledige dierenverzekering is voor een kat beschikbaar vanaf een tientje per maand en voor een hond vanaf zo'n 15 euro per maand. Er zijn verschillende factoren die bepalend zijn voor de hoogte van de premie. Het is daarom belangrijk dierenverzekeringen te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt voor een bepaalde verzekeraar. Let er daarbij ook op dat je een verzekering afsluit die voldoet aan je wensen.

OFF

Categories: Financieel

Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031